Administracions

Els policies municipals de Girona es disfressen d’esclaus contra el decret d’hores extra

Escenifiquen el seu malestar a les portes del ple municipal i critiquen la “inactivitat” del govern per buscar solucions

Els agents de la Policia Municipal de Girona s’han disfressat d’esclaus a les portes del ple per protestar contra el decret que els obliga a fer hores extra, segons l’ACN. A quarts de cinc de la tarda, uns quants agents s’han disfressat d’esclaus amb túniques i cadenes, i han estirat un carro per la plaça del Vi, al damunt del qual hi anava un agent vestit amb una americana i un pal a les mans, simbolitzant l’alcalde de Girona. Lluc Salellas, amb la vara d’alcaldia que instava els altres a “treballar i callar”. A més, altres policies han portat samarretes negres amb la frase ‘Lluc I El Decretador’. Amb aquesta nova acció, els agents tornen a fer palès el malestar del cos per un conflicte que fa mesos que està enquistat. “Critiquem la inactivitat de l’equip de govern per trobar solucions a la manca de personal i càrrega de feina”, ha dit la portaveu del SIP-Fepol, Soraya García. La plantilla ha volgut protestar contra un decret aprovat “en contra de la seva voluntat”, i que els obliga a fer hores extra fins a finals d’any. García ha explicat que amb aquesta acció “volem simbolitzar l’obligació que ens han imposat el decret d’alcaldia, fent-nos treballar fora del nostre horari i en hores lliures”. De fet, el malestar dins la Policia Municipal fa temps que dura, es remunta a l’anterior mandat i són nombroses les concentracions que han fet abans dels plens municipals, on han protestat disfressant-se de Reis Mags o portant un taüt, entre d’altres. Aquesta tarda, els agents han rebut a Salellas amb crits de “Volem els nostres drets, no volem decrets” quan ha entrat a la sala de plens. Després, els policies han intentat regalar una samarreta a l’alcalde, però Salellas no els ho ha permès, dient que aquest “no era l’espai per fer-ho”. Al novembre, els policies ja van concentrar-se a les portes del ple amb xiulets, però aquest cop han estat més imaginatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.