Política

política

L’Ajuntament de Girona obliga a fer hores extra als municipals

El ple municipal aprovarà demà augmentar l’import que cobraran els agents quan se’ls mobilitzi tot i que la plantilla ho rebutgés

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha obligat per decret que la policia municipal faci hores extra durant les fires i tots aquells altres actes “de caràcter singular”. Segons informa l’ACN, el decret parafraseja dos informes emesos pel cap del cos, l’intendent Joan Jou. El primer data de finals de setembre i fa referència a les Festes de Sant Narcís, i el segon, emès aquest dilluns, se centra en tot els “actes singulars” que hi ha previstos des d’ara i fins a finals d’any, com partits de futbol, partits de bàsquet i la cursa de Sant Silvestre. El decret recull que ens aquest “serveis extraordinaris” ha de prevaldre “la seguretat pública” davant “l’interès particular dels agents afectats”. En conseqüència, ordena per decret al cap de la Policia Municipal que adopti “les mesures necessàries” per garantir que hi hagi “una dotació policial òptima” a l’hora de cobrir-los. Pel que fa a les fires, que comencen aquest divendres, l’intendent calcula que per cobrir-les cal mobilitzar 308 jornades extraordinàries dins del cos, però ara per ara, tan sols n’hi ha 28 de previstes. “Això significa que hi ha una mancança de 280 serveis de vuit hores”, recull l’informe. En el cas dels actes previstos entre novembre i fins a finals d’any, aquesta necessitat encara és més elevada. De fet, el cap de la Policia Municipal calcula que durant aquests dos mesos caldrà activar “968 hores en serveis extraordinaris”. D’aquestes hores, la majora seran per cobrir els partits de futbol (on calen 144 hores), seguides del bàsquet (72 hores per partit) i, finalment, per a la cursa es calcula que se’n necessitaran 104 més. Salellas fa constar que el nou equip de govern està dialogant amb la plantilla, però que “de manera immediata” la situació continua enquistada.

Abans de la proposta, ja s’havia rebut el vistiplau de la mesa general de funcionaris, demà passarà per ple municipal i s’aplicarà. Aquest es el segon cop que el consistori ha de recórrer a un decret d’alcaldia per mobilitzar els policies arran del conflicte que s’arrossega. L’any passat ja es va dur a terme aquesta acció per part de l’anterior alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, però amb una diferència, i es que augmenten en el preu d’aquestes hores extra entre un 30% més i el doble del que es cobrava fins ara.

El sindicat majoritari al cos, el SIP-Fepol, la va qualificar com un “pedaç” per poder afrontar les fires i va criticar que no solucionaven problemes de fons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]