Administracions

Medi ambient

Retiren la llicència de la guingueta de la cala d’Illa Roja, a Begur

Es pren a conseqüència de l’incompliment, segons l’Ajuntament, del contracte per part de l’empresa concessionària

La polèmica es va revifar l’any passat arran del risc de la fosa sèptica

L’Ajuntament ha retirat a l’empresa Red Rock 2021 SL la llicència per a l’explotació de la guingueta de la cala d’Illa Roja, una platja de tradició nudista. La Junta de Govern Local va acordar el passat 12 d’abril resoldre l’autorització d’explotació de la guingueta situada a la cala d’Illa Roja a conseqüència de l’incompliment del contracte per part de l’empresa concessionària. Amb aquesta mesura el consistori aposta per a garantir que tots els serveis que es prestin a les cales i platges del municipi es facin amb el màxim rigor, respecte i responsabilitat.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, defensa que “la nostra màxima prioritat és garantir que a tot el nostre municipi, i concretament a les platges i cales, tots els serveis que es prestin als veïns i veïnes i visitants es facin amb el màxim rigor, respecte i responsabilitat. Aquesta mesura, per tant, persegueix únicament preservar la qualitat d’aquests serveis i vetllar pel compliment escrupolós de totes les obligacions”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, afegeix que “la cala d’Illa Roja és un espai emblemàtic del nostre municipi. Com a tal mereix que totes les persones que hi accedeixin i en gaudeixin al llarg de tot l’any, especialment durant la temporada d’estiu, s’hi trobin uns serveis adequats, òptims i de primer nivell i que, a més, no generin controvèrsia ni malestar entre els usuaris”, afegint que: “Tal com hem fet al llarg dels darrers anys, continuarem amatents i treballant per a consolidar a casa nostra un model turístic de referència que satisfaci les necessitats dels nostres vilatans, així com de les persones que ens visiten”.

La polèmica a la platja nudista de l’Illa Roja, a l’extrem nord de Begur, va revifar l’any passat any abans que arrenqués la primavera. La llevantada va deixar al descobert el que la nova associació d’usuaris naturistes de la platja, acabada de constituir, defineix com a “fossa sèptica” de la guingueta Red Rock, a banda de cables elèctrics que consideren un risc per a usuaris o animals que transitin per la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]