Societat

La guingueta a la platja nudista de l’illa Roja hi retorna per ordre judicial

La plataforma Salvem l’Illa Roja ha recriminat als operaris l’operació de descàrrega, ja que la normativa de Costes prohibeix navegar a menys de 150 metres

Disposen, però, d’un permís municipal visat per Capitania Marítima

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha autoritzat l’empresa Red Rock 2021 SL tornar a instal·lar la guingueta d’hostaleria a la platja nudista de l’Illa Roja, a Begur. L’Ajuntament li havia extingit la concessió a la primavera, arran de diverses “irregularitats” l’any passat, en què a més els conflictes entre naturistes i els responsables de l’establiment havien escalfat l’ambient a la platja i a les xarxes socials. L’empresa, però, va recórrer en contra de la retirada del permís municipal i la justícia ha admès que, cautelarment, puguin mantenir l’activitat mentre no es dicti sentència.

Diversos banyistes i adherits a la plataforma Salvem l’Illa Roja han recriminat aquest matí als operaris que hagin fet arribar una embarcació fins arran de sorra (teòricament la normativa de Costes prohibeix la navegació a menys de 150 metres) per descarregar fustes i tarimes de la guingueta. Però el regidor de Platges, Eugeni Pibernat, admet que la concessió i el pla d’usos de platges de Begur, visat per la Capitania Marítima de Palamós, contemplava aquesta possibilitat.

L’any passat, de fet, ja la van instal·lar i desmuntar amb el mateix procediment, tot i que en temporada baixa i sense tanta afluència de persones a la platja. I fins i tot, diversos cops per setmana hi feien arribar el menjar i les begudes amb el mateix sistema, ja que la platja és inaccessible per a automòbils.

El problema, ara mateix, és que manca per delimitar amb boies i cordades la servitud de pas de l’embarcació, cosa que l’empresa contractada per l’Ajuntament no havia fet en no preveure enguany l’activitat de la guingueta, i per preservar la fesomia d’espai natural. Pibernat també defensa que va demanar als promotors de l’activitat que concentressin la descàrrega entre les 6 i les 9 del matí, o a partir de les 19 h i fins a la posta de sol, per reduir molèsties i riscos amb els banyistes. Però diu que “la interlocució és zero, ara mateix”, i que l’empresa va esgrimir que “el permís no té limitació d’horaris i qualsevol trava de per part de l’Ajuntament seria comunicada al jutjat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes