Punt divers

El DAR continua defensant l'ampliació de ZEPA del Segarra-Garrigues tot i l'oposició de regants i sindicats

El secretari general del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Xavier Castella, ha continuat defensant aquest dimecres l'ampliació en 14.297 hectàrees de les Zones d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA) del canal Segarra-Garrigues tot i l'oposició manifestada ahir dimarts per regants i sindicats agraris després del l'aprovació del Consell Executiu del Govern. Castella ha defensat el dret de portar aquesta ampliació a qualsevol organisme de la justícia ordinària per mirar de frenar-la però ha dit que l'aprovació indica que hi ha tots els elements per pensar que la Comissió Europea tancarà definitivament la causa oberta amb el Tribunal de Justícia Europeu sobre el 'cas ZEPA's'.

Segons Castella, una vegada estarà tancat aquest primer cas sobre les ZEPA, encara mancarà per tancar un segon cas sobre la infraestructura pròpiament dita, és a dir, el Segarra-Garrigues, i veure com es portarà a terme la seva gestió entre els regants que se'n beneficiaran. El secretari general del DAR s'ha mostrat convençut que el canal tirarà endavant, perquè s'estan fent les inversions necessàries. En aquest sentit, ha assenyalat que la 'bona notícia del dia d'ahir' va tenir lloc amb l'aprovació de les zones ZEPA ja que significarà que el canal sigui viable. En aquest sentit, Castella ha matisat que el canal s'inaugurarà en les properes setmanes.Recordem que l'ampliació en 14.297 hectàrees de les ZEPA del Segarra-Garrigues, se sumen a les 26.000 ja aprovades el 2006. La gran majoria de les 750 al·legacions presentades han estat rebutjades i només s'han estimat aquelles que reclamaven accelerar la tramitació dels plans de gestió per als diferents espais inclosos a la Xarxa Natura.La nova proposta fa que les zones ZEPA del canal sumin un total de 40.600 hectàrees del total de 70.150 de regables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.