Política

Detinguts a França 3 membres d'ETA

La policia francesa, amb informació de la Comissaria General d'Informació Espanyola, ha detingut avui a tres presumpte membres d'ETA a la localitat de Rodez, a la regió d'Aveyron. Es tracta de Juan Cruz Maiza Artola, Iker Iparragirre Galarraga i Galder Biotz Cornago Arnaez, han informat fonts de la lluita anti-terrorista.

Gran cop a la logística
Juan Cruz Maiza Artola, alies 'Lohi', ha desenvolupat en els últims anys feines de responsabilitat als comandaments de reserva d'ETA i en l'aparell de logística. Les seves empremtes van ser trobades en quatre amagatalls trobats al sud-oest francès al 2005. Fa dos anys, la justícia francesa el va condemnar a 9 anys de presó. Maiza Artola, de 56 anys, hauria format part d'alguna de les delegacions que ETA va enviar per reunir-se amb emissaris del govern espanyol durant l'alto el foc permanent que la banda va trencar finalment el passat el 5 de juny.

Iker Iparraguirre Galarraga va aconseguir fugir el 9 de febrer de 2005 quan agents de la Comisaria General d'Informació van intentar detenir-lo a la localitat d'Azpeitia.







Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.