Política

L'etarra detingut a Santander planejava atemptar amb un cotxe bomba a Cantàbria

La detenció d'Aritz Arginzoniz, de 22 anys, va ser fruit d'un dels controls policials rutinaris que duu a terme la policia

Les forces de seguretat busquen ara tant a Cantàbria com a Biscaia a Saioa Sánchez Iturregi, la parella del presumpte membre d'ETA detingut a Santander en una estació d'autobusos. Els investigadors treballen amb dues hipòtesis: La primera que tots dos terroristes hagin estat amagats des de la desarticulació del "comando Biscaia" a finals de desembre de l'any passat, i la segona, més probable, que tots dos haurien fugit aleshores a França i després haurien tornat per preparar un atemptat amb cotxe bomba.

La detenció d'Aritz Arginzoniz Zubiarre va ser fruit d'un dels controls policials rutinaris que duu a terme la policia des que es va instaurar el nivell 2 del Pla Antiterrorista. La policia va sospitar en una estació d'autobusos a Santander d'un jove que duia una motxilla i mostrava un comportament estrany i nerviós. Aleshores van procedir a identificar-lo i davant les preguntes dels agents, el jove va reconèixer ser membre d'ETA.

Un dels testimonis dels fets ha explicat que la detenció es va produir a la zona de les dàrsenes des d'on surten els autobusos. Segons fonts presencials, un dels treballadors de l'estació ha comentat a la policia que li havia fet sospitar una persona que "duia molt de temps assegut" a diversos bancs.

Després de la detenció, la policia va examinar la motxilla i hi va trobar el detonador, el temporitzador i la pistola.

Aritz Arginzoniz Zubiarre i Saioa Sánchez Iturregi són dos dels identificats del "comando Biscaia" que van aconseguir fugir després que l'Ertzaintza trobés el 23 de desembre del 2006 un zulo amb explosius a Amorabieta i més material dies després a Atxondo. Arginzoniz, de 22 anys, era un dels membres d'ETA més buscats per la policia ja que és sospitós d'haver intervingut en diversos atemptats amb bomba comesos a Biscaia abans de la treva d'ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona