Política

ETA envia una nova remesa de cartes d'extorsió

ETA ha enviat una nova remesa de cartes d'extorsió als empresaris bascos en les quals, en basc i castellà, li "reclama un ajut econòmic" de fins a 400.000 euros i amenaça amb prendre "mesures" en cas de no respondre a la seva petició.

La missiva va ser remesa en la segona quinzena de juliol i en ella, ETA incrementa tant la quantitat demandada als empresaris en els últims mesos com el to emprat en la mateixa, advertint de possibles conseqüències per a qui no contribueixi el seu finançament.

L'organització terrorista inicia la carta en basc i comunica a l'empresari que es posa en contacte amb ell "tenint en compte la seva capacitat econòmica".

A continuació, exposa que "Euskal Herria està sota el domini" de l'Estat espanyol i francès a qui ha de pagar imposats "obligats" i valora que hi hagi "ciutadans bascos" que col·laborin "des de les seves butxaques" i "voluntàriament", amb iniciatives culturals i a favor del basc, "imprescindibles per a la construcció i el desenvolupament" del poble basc.

El text afegeix que "ETA sempre ha hagut de fer front a multitud de necessitats econòmiques en la lluita a favor dels drets democràtics d'Euskal Herria" i aclareix que les iniciatives que desenvolupa per obtenir finançament no contribueixen a l'enriquiment personal dels membres de l'organització.

Pel seu nom
Així, ETA es dirigeix directament i pel seu nom a l'empresari per demanar-lo fins a 400.000 euros "a tall d'ajut econòmic a favor d'Euskal Herria", que haurà de lliurar "de forma discreta" en "els cercles habituals de l'esquerra abertzale", en bitllets de 20, 50 i 100 euros.

La carta conclou advertint a l'empresari de què "si no contesta a la nostra petició, donaria via lliure a Euskadi Ta Askatasuna per decidir accions en contra dels seus béns i/o de la seva persona" i li exigeix que no es posi "en coneixement de cap Cos policial", "si no vol causar mal a ningú".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona