Política

“L'únic objectiu és treure el poble d'aquest atzucac”

La futura alcaldessa d'Arenys de Mar lamenta la falta d'informació que ha rebut l'oposició per fiscalitzar les actuacions del govern

Conviden la ciutadania a participar i demanen confiança

Expectació a la sala d'actes del Calisay per saber les intencions del nou govern alternatiu que configuren ERC, el PSC, CiU i ICV després de presentar la moció de censura contra l'actual alcalde, Estanis Fors (Junts per Arenys). A l'exterior, una quarantena de persones amb xiulets es feien sentir per mostrar el seu suport a l'alcalde abans que sigui substituït en el càrrec per la cap de l'oposició, la republicana Annabel Moreno. La futura alcaldessa va deixar clar, responent a les preguntes dels assistents a l'acte, que l'entesa entre els grups polítics de diferents colors no ha estat complicada ja que l'objectiu comú és “fer el millor per Arenys i treure el poble d'aquest atzucac”. En aquest sentit, la regidora va assegurar que fins ara l'oposició ho ha tingut complicat, “per no dir impossible”, per aconseguir informació de les actuacions del govern actual. Va insistir que no es tractava de mostrar “les misèries” del govern, però hi va afegir que el detonant han estat les denúncies d'irregularitats fetes per la regidora del PP, Belén Quintero, que va marxar de l'executiu i que es mantindrà a l'oposició. Ahir Quintero va ser present a l'acte de presentació asseguda a la primera fila.

L'acte va servir per presentar les quatre grans àrees en què s'estructurarà el futur govern que es constituirà un cop sigui escollida la nova alcaldessa, el 6 d'abril. Els màxims responsables seran Ramon Vinyes (PSC), que portarà Govern Obert, on ell mateix assumirà Serveis Econòmics, Recursos Humans i Organització i Atenció Ciutadana; Jordi Muñiz (PSC), que portarà Comunicació, i Laia Martín (ERC), Participació. Des de l'àrea de Serveis i Persones, serà Isabel Roig (ICV) qui portarà Cultura, Acció Social, Drets Civils (Igualtat, Cooperació i Solidaritat). D'Educació se n'encarregarà Ramon Vinyes; Quim Mas s'encarregarà de Festes Populars, i Jordi Muñiz, d'Esports. El regidor d'ERC Carles Sala es farà càrrec de Gent Gran, Salut i Consum i Infància i Joventut.

La tercera gran àrea de Desenvolupament Local i Ocupació, a mans de Josep Manel Nogueras, es distribuirà amb les regidories que portarà ell de Promoció Econòmica, Port, Indústria i Agricultura. Les de Fires i Comerç i Ocupació estaran en mans de Quim Mas, i la de Turisme, de Jordi Muñiz. Finalment, Territori i Sostenibilitat ho assumirà Laia Martín, que portarà per una banda Medi Ambient, Rials i Platges, i per l'altra, Via Pública, Obres i Serveis i també Mobilitat. Isabel Roig assumirà també en aquesta àrea Seguretat Ciutadana.

LES FRASES

Serem un govern per consens que treballarem per a tots. També per als que són a fora fent soroll
Annabel Moreno
portaveu d'ERc
Tenim les ganes, les idees i l'empenta, i per això ens hem posat d'acord tot i les diferències
Ramon Vinyes
portaveu del PSC
Ja podeu donar per fet que hi deixarem la pell, per això hi som, aquí
Josep Manel Nogueras
regidor de CiU
Volem treballar de bracet amb vosaltres i és clar que davant les necessitats cal reaccionar
Isabel Roig
regidora d'ICV
No és agradable fer una moció de censura, però el poble no funcionava, era un atzucac
Annabel Moreno
portaveu D'eRC

Un primer ple de pressupostos

El torn obert de preguntes va servir per evidenciar la satisfacció per part d'alguns i també la frustració de veïns que no estan d'acord que es faci fora la força més votada en les passades eleccions, i que durant els primers vint minuts de l'acte es van manifestar a fora el pati. Els regidors van demanar un “vot de confiança” als ciutadans i van insistir que volen “obrir les portes” i que els veïns participin activament de la vida política. La futura alcaldessa també va allargar la mà a altres forces polítiques, amb referència a la CUP, que, tot i signar a favor de la moció de censura, es mantindrà a l'oposició.

Un dels primers plens que haurà d'afrontar el futur govern serà l'aprovació definitiva del pressupost després de les al·legacions que es van presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]