Política

El govern d'Arenys de Mar promet “transparència”

Avui es presenten en un acte públic al Calisay les línies estratègiques i el cartipàs previst pel futur govern format per ERC, el PSC, CiU i ICV

Els serveis a les persones i l'habitatge, punts clau

“Compromís absolut amb la transparència de l'acció municipal i l'impuls de la participació directa de la ciutadania.” Aquesta és una de les prioritats que recull l'acord de govern que subscriuen els grups municipals d'ERC, el PSC, CiU i ICV, que dijous passat, amb el suport de la CUP, van presentar la moció de censura contra l'actual alcalde, Estanis Fors. Tal com ja van anunciar i es recull en el document, la situació de “crisi i desgovern” era insostenible i es comprometen a treballar en les línies estratègiques que es recullen en l'acord pels drets socials, per la transparència i el bon govern que han redactat de manera conjunta.

La cap de l'oposició, que ha de ser la futura alcaldessa, la republicana Annabel Moreno, assegura que es vol treballar d'una manera “transversal” a partir d'ara i així ho explicaran en l'acte obert als veïns que es farà avui al vespre al Calisay. “Treballarem de manera compartida quatre grans àrees, però ho farem entre tots i buscant el diàleg”, assenyalava la portaveu d'ERC.

L'organització del cartipàs es donarà a conèixer avui, però ja hi ha definides quatre grans àrees de les quals dependran diferents regidories. Seran la d'Administració General, que assumirà Ramon Vinyes (PSC), d'on penjaran Noves Tecnologies, Recursos Personals i Hisenda. Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Annabel Moreno, supervisarà la de Territori, que inclourà les carteres de Medi Ambient, Platges o Rials. També es vol crear la d'Habitatge, amb l'objectiu d'impulsar la creació de pisos socials i negociar amb els bancs l'adquisició d'habitatges buits. La tercera gran àrea, sota la tutela d'Isabel Roig (ICV), serà la de Serveis a les Persones, que inclourà des d'atenció a la gent gran o ajuts a l'escola bressol fins a la promoció cultural. Finalment, l'àrea de Desenvolupament Local, que encapçalarà el regidor de CiU, Josep Manel Nogueras, inclourà les carteres de Fires, Comerç, Turisme, Indústria, Agricultura, Ocupació i Port.

L'acord de govern estableix que s'elaborarà un pla de mandat, que es farà públic abans de l'estiu, per establir els objectius i fer un seguiment del seu compliment en el que queda de mandat. S'acorda que el pla de mandat es treballarà de manera pública i que cada any es passaran comptes d'acord amb la planificació.

LA FRASE

Treballarem de manera compartida en quatre grans àrees i destacant l'atenció a les persones
Annabel Moreno
portaveu d'ERc a l'Ajuntament d'arenys de mar

LA DATA

06.04.16
És el dia de la sessió plenària del futur govern, prevista a les dotze del migdia.

Signatures a favor de l'alcalde

“Està molt dolgut, però ara més que mai estem al seu costat. Sabem que es refarà i es tornarà a presentar per aconseguir majoria absoluta.” Amb aquestes paraules la presidenta de Junts per Arenys, Mireia Torres, mostrava el suport dels seus a l'alcalde, Estanis Fors, en els darrers dies al capdavant de l'Ajuntament. “La gent ens pregunta per què fan una moció i no sabem què contestar perquè no entenem els arguments de l'oposició, que a la mínima han anat contra ell”, afirma Torres. Arran de les mostres de suport, Junts per Arenys han impulsat una recollida de signatures per defensar l'alcalde, que veuen com un “arenyenc compromès amb la seva vila”. La presidenta diu que es pot signar abans del ple en els fulls que s'han repartit en alguns comerços. “No es poden entregar enlloc, però és un suport cap a ell”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Marta Rovira demana ajornar la declaració per Tsunami

barcelona

Absolt el veí acusat de calúmnies a l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

L'Iran dona per mort el president Ebrahim Raisi en l'accident del seu helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans
Guerra a Gaza

La guerra de les mares d’Israel

Beirut

Encavalcant eleccions

Barcelona