Política

Obren els col·legis electorals

Un total de 36,5 milions de persones poden votar aquest diumenge en les 57.486 meses distribuïdes arreu de l'Estat

Més de 5,5 milions de catalans participen en les eleccions espanyoles més incertes

Els col·legis electorals d'arreu de l'Estat han obert a les 9 hores d'aquest diumenge amb total normalitat. En total: 57.486 meses electorals, on més de 36,5 milions de persones podran dipositar el seu vot. D'aquests, 5.516.431 són catalans.

A les vuit del matí 517.374 ciutadans en qualitat de membres o suplents de taula han acudit als col·legis electorals per poder constituir les meses, comprovar el material i la documentació i obrir portes a les nou. A Catalunya hi ha 8.226 meses electorals, distribuïdes en 2.705 col·legis.

En aquestes eleccions el 90% de meses electorals comptaran amb sistemes electrònics que faran més ràpid l'enviament de dades i el recompte de vots. Per aconseguir-ho, s'han repartit més de 21.400 telèfons mòbils intel·ligents als col·legis electorals.

Els espanyols residents a l'estranger, que són 1.875.272 (392.522 més que a les eleccions del 2011), 198.848 dels quals són catalans, podran votar als consolats i oficines consulars on s'hagin habilitat urnes fins a les vuit del vespre. Així ho va acordar divendres passat la Junta Electoral Central (JEC) que, excepcionalment, va decidir ampliar el termini per votar per correu a l'estranger. Els consolats van obrir dissabte i també ho faran aquest diumenge per rebre els vots que s'han remès per correu així com els que es facin de forma presencial. L'allargament del termini de vot a l'estranger s'ha fet a petició del PSOE, després de constatar “problemes significatius en la recepció del vot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia