Política

El PP repartirà publicitat durant la Diada per explicar “la realitat” de 1714 davant les “tergiversacions” nacionalistes

Camacho qualifica d'“exageració absurda i fora de lloc” les paraules de Mas comparant la Via Catalana amb la marxa de Luther King

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que, coincidint amb la Diada, el seu partit, a més de celebrar un acte propi per reivindicar “la convivència”, repartirà publicitat en la què explicarà “la realitat del què va ser l'Onze de Setembre de 1714”. En una entrevist a RNE, Sánchez-Camacho ha acusat a nacionalistes i independentistes catalans de “tergiversar la història” i ha recordat que un ban de Rafael de Casanovas cridava els barcelonins a lluitar per la ciutat i el Principat, però també “per la llibertat d'Espanya”. Per altra banda, ha qualificat d'”exageració absurda i fora de lloc” la comparació de la Via Catalana amb la marxa de Luther King que aquest dilluns va fer Mas.

El ban que Rafael de Casanovas va emetre el dia 11 de setembre de 1714 cridava els barcelonins a sortir a lluitar per defensar la ciutat, el Principat, al Rei i “la llibertat d'Espanya”. Camacho ha recorregut aquest dimarts a aquest fet històric per explicar el que, segons ella, va ser “la realitat” de 1714. Aquesta “realitat” és la que el PPC també pretén que els catalans coneguin i, per això, l'explicarà a fullets que repartirà aquest dimecres. La líder del PPC ha acusat els nacionalistes i independentistes de “tergiversar la història”.

Sánchez-Camacho no ha desvetllat encara si el PPC participarà a l'acte institucional que organitza el Govern. On no estarà segur, ha deixat clar, és a la Via Catalana, una manifestació que ha criticat durament perquè, segons ella, divideix els catalans. Per aquest motiu, ha dit, celebra que aquesta marxa s'hagi prohibit al seu pas per Castelló, València i Alacant. En aquest sentit, ha donat suport als arguments del govern espanyol, i ha afirmat que s'hauria posat en risc la seguretat pública i s'hagués afectat la seguretat vial.

A Catalunya no és així, segons ella, perquè el Govern ha previst un gran desplegament de Mossos d'Esquadra. Un fet que a la líder del PPC li sembla malament perquè suposa, segons ella, posar les institucions catalanes i els recursos públics a disposició d'una marxa “separatista i rupturista”.

Una comparació “exagerada”

La dirigent dels populars catalans ha lamentat el paper que ha pres Artur Mas en relació a la Via Catalana. Així, ha criticat que rebi als organitzadors al Palau de la Generalitat després de participar en un acte oficial. Tampoc s'han escapat de les crítiques de Sánchez-Camacho les paraules que aquest dilluns va pronunciar Artur Mas en les què comparava la Via Catalana amb la marxa pels drets civils dels afroamericans que va impulsar a EUA Martin Luther King. Segons ella, la comparació és “exagerada i fora de lloc”. A més, ha afegit que Mas cau en els mateixos “errors” que va cometre durant la passada campanya quan es va voler presentar, ha dit, com un “messies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.