Política

El PP confirma que no assistirà a l'acte institucional de la Diada

Alícia Sánchez-Camacho afirma que la de demà serà “una Diada de divisió”

El PP organitza per primer cop un acte propi a Barcelona

El PP no assistirà finalment a l'acte institucional amb motiu de la Diada que se celebrarà aquest dimecres al Parc de la Ciutadella.

Així ho ha confirmat aquest dimarts la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en declaracions des del Senat.

“El PP no assistirà a una Diada que és una Diada de divisió, d'enfrontament i separatisme”, ha sentenciat. I és que segons ella, aquest Onze de setembre s'emmarca dins un “procés rupturista”.

La líder popular ha argumentat que l'acte “no serà institucional” perquè després el president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà una delegació “d'aquells qui volen trencar la constitució i dividir els catalans”, en referència a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'entitat organitzadora de la Via Catalana.

Sánchez-Camacho ha defensat que els populars “voldríem participar com sempre hem fet en una Diada de tots, de convivència i respecte a les diferents sensibilitats” però assegura que “el procés ha arribat a una situació en què la celebració institucional de demà no garanteix la pluralitat de tots”.

Sánchez-Camacho ja va avançar la setmana passada que els populars organitzaran per primera vegada un acte propi per la diada a la Plaça del Rei de Barcelona.

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha opinat que la resposta que el govern espanyol ha de donar a la Via Catalana és la constitució. “Les coses no es fan amb cadenes independentistes ni amb actes al marge de la constitució i de la llei”, ha etzibat.

Segons ella, els sobiranistes han d'utilitzar “els mecanismes legals i constitucionals” per defensar allò en què “creuen i senten” però no”una cadena independentista que divideix la societat catalana” ni “un acte de la Diada que ja no representa tots els catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eleccions europees

La participació a la Catalunya del Nord escala al 48,45%, sis punts més que el 2019

Barcelona
eleccions europees

Els conservadors reculen però guanyen la contesa a Grècia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

A l’Estat espanyol ha votat un 38,35%, onze punts menys

barcelona
eleccions europees

La CDU s’imposa a Alemanya i l’SPD queda tercer per darrere de la ultradreta

barcelona
àsia

Modi inicia un històric tercer mandat al capdavant de l’Índia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

L’ultradretà FPÖ s’imposa a Àustria, segons les projeccions

BARCELONA

La participació cau a Catalunya fins al 33,70%, disset punts per sota el 2019

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Un 21,6% ha votat al migdia a la Catalunya del Nord

BARCELONA
guerra a europa

Ucraïna ataca l’avió de combat més modern de Rússia

barcelona