Política

Puigcercós acusa Maragall "d'amagar el cap sota l'ala" i Montilla de "no afrontar la realitat" en infraestructures

"No reconeixen que tenim un problema que es diu Madrid", ha dit Puigcercós

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha afirmat aquest dissabte al migdia que l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, "amaga el cap sota l'ala" perquè "l'Espanya que vaticinava Maragall que ajudaria Catalunya ha fracassat" i perquè el dèficit de les infraestructures "no se soluciona només amb els peatges", com proposava l'expresident.

El conseller també ha acusat el president del Govern, José Montilla, de "no afrontar la realitat" per haver declarat que "el tema identitari enterboleix les infraestructures". "No reconeixen que tenim un problema que es diu Madrid", ha dit Puigcercós.

"El president Maragall amaga el cap sota l'ala", ha sentenciat Puigcercós, que ha explicat que s'està "constatant el fracàs dels darrers anys de l'Espanya que vaticinava que ajudaria Catalunya", i ha afegit que "el problema es diu Madrid, tant pels governs del PSOE com els dels PP". Per al conseller, "el peatge és una sortida, però no resol el dèficit de les infraestructures", i creure en aquesta solució és, segons ha dit, "no reconèixer que tenim un problema".

"O som capaços de construir estructures d'estat pròpies a Catalunya, o el problema no se solucionarà ni amb peatges ni amb Europa", ha declarat.

De González a Zapatero passant per Aznar
El màxim càrrec del departament de Governació també ha criticat el president de la Generalitat, José Montilla, per "no afrontar la realitat" en haver atribuït el problema de les infraestructures al debat identitari. "Dir que els problemes són la causa del debat identitari no és real, és falta de valentia per afrontar el tema real, que es diu Madrid", ha dit Puigcercós, "són els ministeris de Fomento de tots els governs, des del de González, fins al de Zapatero, passant pel d'Aznar", ha afegit.

Per a Puigcercós, ni Montilla ni Maragall "no entenen que si les decisions no es prenen des de Catalunya seguirem tenim problemes" pel "fracàs del model autonomista" de l'estat espanyol, ha explicat. "Necessitem un nou escenari en el qual Catalunya prengui decisions sobre les infraestructures i sobre les inversions", ha detallat.

Les elèctriques han de "fer els deures"
Quant a l'apagada elèctrica de Barcelona, el conseller s'ha remès a les paraules del conseller de la presidència, president en funcions de la Generalitat i soci de partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, que divendres va assegurar que el Govern intentaria que no es repetissin situacions com les d'aquest estiu. "Farem el possible perquè no torni a passar", ha repetit, "però les companyies elèctriques han de fer els deures, i això ho ha de controlar el Govern", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel