Política

Montilla culpa el debat identitari del retard en les infraestructures

Atribueix als governs de CiU la falta de discussió "sobre el país real"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha atribuit el retard en les infraestructures que pateix Catalunya a la inacció dels governs de Convergència i Unió “més obsessionats pel debat sobre la identitat que no pas pel debat sobre el país real”. Montilla ha fet aquesta contundent afirmació en la sisena trobada anual d’estiu a Vilopriu organitzada per l’associació Nou Cicle, pròxima al PSC i liderada per l’eurodiputat Raimon Obiols.

El president català ha especificat que fins a la legislatura anterior amb Pasqual Maragall no es va començar “a actuar” i que d’aleshores ençà “mai no s’havia planificat tant en tan poc temps”. Tot i que Montilla ha admès que “probablement és tard” i que ara es paguen les conseqüències de tot plegat en la crisi de serveis d’aquest estiu, també ha afirmat que “les solucions arribaran” tant en infraestructures com en altres sectors.

L’Estat inverteix poc
Montilla, però, no s'ha estat de culpabilitzar també del dèficit d’infraestructures els governs de Madrid i ha assegurat que “Catalunya està pagant les conseqüències d’anys d’inversió insuficient”. Ha afegit que s’ha de seguir sent exigent tant amb Madrid com davant les companyies i empreses que presten serveis públics a Catalunya per evitar que els problemes es tornin a repetir.

Davant de Montilla i de destacats dirigents del PSC, l’expresident Pasqual Maragall ha posat sobre la taula el gir estratègic que ha estat analitzant últimament amb CDC. El dirigent del PSC no ha dubtat a demanar públicament a la seva formació que abandoni el partit socialista europeu i que participi del naixent partit democràtic europeu al costat de democristians i liberals.

Les paraules que ha utilitzat han estat molt significatives i apunten a la recerca de nous aliats entre els qui fins ara eren oponents polítics. “Crec que anem a grans partits i el PSC faria molt bé de pensar que l’espai en el qual ha de jugar un rol no és l’espai que ocupa exclusivament ell mateix sinó un de més ample en el qual ens entenguem amb gent que moltes vegades han estat diferents de nosaltres o fins i tot contraris a nosaltres”, ha afegit per resumir el seu pensament. L’expresident ha posat com a argument que Europa és molt gran i requereix sacrificis.

La trobada també ha comptat amb els discursos dels consellers de Salut, Marina Geli, i el d’Economia, Antoni Castells. La Plataforma No a la MAT ha escridassat Montilla a l’entrada.

(Llegiu la intervenció del president de la Generalitat, José Montilla, al Canal Documents)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona