Política

Baltasar exculpa Saura per l'actuació dels Mossos i apunta a càrrecs intermedis

Medi Ambient

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha assegurat aquest diumenge que el conseller d'Interior, Joan Saura, no té "cap" responsabilitat en l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant les manifestacions d'aquesta setmana contra el pla Bolonya, i ha destacat que hi ha altres càrrecs intermedis que són els que "segurament van haver de decidir les coses que es van produir".

En una entrevista a Catalunya Informació, Baltasar ha reconegut que l'actuació policial va ser incorrecta i desproporcionada tot i que ha insistit en esperar al resultat de la investigació. "Serà la que derivarà en responsabilitats i en quin àmbit", ha apuntat. El conseller ha recordat que als Mossos hi ha una estructura i una clara cadena de comandaments i ha reiterat que amb una investigació "objectiva", es podrà actuar. També ha defensat la feina de Saura a Interior. "Ha aconseguit que hi hagi una visió diferent de la seguretat pública a Catalunya", ha afirmat.

Sequera "impossible"
Així mateix, el conseller de Medi Ambient ha afirmat que la sequera del 2008 és "pràcticament impossible" que es repeteixi aquest any. Baltasar ha explicat que ara hi ha més dessalinitzadores i pous, que en els darrers dotze mesos ha plogut més i que els ciutadans, arran de la sequera de l'any passat, consumeixen menys aigua.

El conseller ha assegurat que "haurien de passar més de tres anys sense caure una gota per començar a tenir problemes d'aigua".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona