Política

Nou detinguts i 11 ferits en la marxa prohibida al País Basc

Nou detinguts, entre ells el portaveu d'Askatasuna, Juan María Olano, i 11 persones amb ferides i contusions, cinc d'elles ertzaines, és el balanç dels incidents registrats a Sant Sebastià després d'impedir l'Ertzaintza l'inici d'una manifestació en favor dels presos d'ETA, prohibida pel Departament d'Interior basc.

Olano, un dels dirigents històrics de l'esquerra abertzale i representant de l'associació de recolzament als presos d'ETA convocants de la marxa, ha estat arrestat en el primer xoc entre el grup que intentava manifestar-se i el cordó policial que ho impedia. Amb Olano portaven la pancarta amb la que pretenien manifestar-se altres tres persones, entre les que s'hi trobava la portaveu del Moviment Pro Amnistia, Oihana Agirre, qui el dijous va anunciar en roda de premsa la 2a. convocatòria d'aquesta protesta, quan Interior en va prohibir la primera. El mateix dia el departament va rebutjar el segon intent de convocatòria per considerar que "era una continuació" de la primera, que va prohibir "en previsió d'incidents d'ordre públic".

Als detinguts se'ls ha obert un atestat policial per desordres públics i manifestació il·legal que està en curs d'investigació.

Durant els disturbis un ertzaina ha resultat ferit de gravetat amb uns talls al coll per l'impacte d'una ampolla. Ha estat traslladat a un centre hospitalari i la seva vida no corre perill. Quatre agents més han resultat "contusionats" i han necessitat "atenció mèdica". El Servei Basc de Salut ha indicat que a l'Hospital Donostia han estat atesos de talls, cops i diverses lesions un total de 6 ciutadans, tots ells donats d'alta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona