Política

ERC demana investigar els moviments d’extrema dreta dins l’exèrcit

Registra una proposició no de llei al Congrés perquè se sancionin les proclames “franquistes i guerracivilistes” contra l’amnistia

Davant de manifestos com el que es va conèixer el passat 17 de novembre d’antics alts càrrecs de l’exèrcit espanyol animant a practicar un cop d’estat i reclamant les forces armades que destituïssin Pedro Sánchez per impulsar la llei d’amnistia, el grup d’ERC al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei (PNL) davant la comissió de Defensa per instar al govern espanyol que investigui l’existència de “moviments d’extrema dreta” dins els òrgans i institucions de les forces armades.

En un comunicat arran del debat sobre l’amnistia als encausats del procés ERC assegura que s’ha posat de manifest que existeix un llenguatge i una ideologia “guerracivilista i antidemocràtica” entorn de l’exèrcit espanyol que ha aflorat en moments com les negociacions del PSOE amb l’independentisme o la tramitació de la llei d’amnistia.

A la seva proposició, que firmen el portaveu del grup, Gabriel Rufián, i el portaveu a la comissió de Defensa, Francesc-Marc Álvaro, els republicans demanen “identificar, controlar i sancionar” les persones que conformen aquests moviments amb proclames a favor del franquisme.

“Davant del que considera una amenaça contra la democràcia, el Grup Republicà demana l’elaboració d’un informe que contempli les actuacions que s’han realitzat en aquest sentit, i les propostes -incloent-hi possibles modificacions legals- per fer front a la situació”, demanen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia