Política

Militars retirats animen a un cop d’estat per treure Sánchez

El PSOE ha respost al manifest que l’exèrcit és “modern i democràtic” i que el document “és una sortida de to d’altres temps”

Un cinquantena d’antics alts càrrecs de l’exèrcit espanyol tenen previst fer públic un manifest en el qual s’abonen a practicar un cop d’estat i reclamen a les forces armades que destitueixin a Pedro Sánchez, que avui ha promès el càrrec de president, i es convoquin unes noves eleccions espanyoles. Ho ha avançat Infolibre, el manifest l’ha publicat la Asociación de Militares Españoles, i entre els firmants n’hi hauria dels que van participar en un xat a Whatsapp que el mateix mitjà va fer públics el 2020 i en el que afirmaven: “No tindrem més remei que començar a afusellar a 26 milions de fills de puta”.

El manifest està firmat pel general de divisió retirat Yago Fernández de Bobadilla Bufalá, tal com explica el mitjà, que també inclou el capità retirat de l’exèrcit d’aire Francisco Javier Sanz Arzuaga acompanyat de generals de brigada, coronels, comandants i capitans, que precisament és la persona que els ha confirmat l’existència del document en una conversa telefònica.

Al document també s’acusa al poder executiu d’ocupar la majoria d’òrgans judicials, tot i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) porta cinc anys amb la renovació dels sues membres bloquejats pel PP, fet que al seu parere “anul·la la independència del poder judicial i la separació de poders”.

Sobre la política del govern de Sánchez respecte a Catalunya, el manifest militar, segons el mitjà, endureix el discurs i l’hi atribueix “l’ús inadequat de la figura de l’indult per als delinqüents del cop d’Estat d’octubre del 2017 així com la supressió de la sedició del codi penal i la reducció de pena en la malversació només per interessos polítics” i asseguren que l’amnistia eliminaria “la igualtat davant la llei de tots els espanyols i que esborraria els delictes comesos pels que van donar el cop d’Estat a Catalunya a l’octubre de 2017”. També donen per fet que a Catalunya hi haurà un referèndum d’autodeterminació que plantegen com “la possible ruptura de la unitat de la nació espanyola, única i indivisible”.

Reacció del PSOE

El mateix mitjà recull la reacció del PSOE, que ho considera “una sortida de to d’altres temps” i asseguren que les forces armades són “un exèrcit modern i democràtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona