Política

Reobre el pas fronterer de Rafah i es reprenen les evacuacions d’estrangers

Més de 500 estrangers i amb doble nacionalitat i set ferits surten de la Franja

El pas fronterer de Rafah, que connecta Gaza amb Egipte, ha reobert aquest diumenge, permetent novament la sortida d’estrangers i palestins amb doble passaport des de la Franja, tancada durant els últims dos dies per al pas de persones, tot i que es mantenia oberta per l’ajuda humanitària.

En aquesta nova obertura de Rafah han pogut sortir 500 ciutadans estrangers o amb doble nacionalitat i almenys set palestins ferits. El secretari general de la Mitja Lluna Roja al nord del Sinaí, Raed Abdel Nasser, ha dit en declaracions a la premsa que set ferits han arribat amb ambulàncies a territori egipci des de l’enclavament palestí amb set acompanyants. Tots han estat traslladats a hospitals del nord del Sinaí, sobretot un centre mèdic situat a 40 quilòmetres de Rafah.

Segons diferents fonts, més de 1.400 estrangers i palestins amb doble nacionalitat han estat evacuats des de Rafah des de l’1 de novembre, quan es va obrir el pas.

D’altra banda, aquest diumenge han pogut entrar almenys 53 camions amb ajuda humanitària. Se sumen als més de 800 camions que, segons diferents estimacions, han entrat a la Franja des que Israel ho va autoritzar, el 21 d’octubre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]