Política

Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Netanyahu no descarta un “potencial acord”

El primer ministre israelià insisteix que només hi haurà alto el foc si els ostatges són alliberats

Les negociacions amb la mediació d’Egipte i Qatar contemplarien el lliurament de 80 captius

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha suggerit aquest diumenge que hi podria haver un “potencial acord” per un alto el foc.

“Podria haver-lo, però crec que quant menys en parli, més augmentaré les possibilitats que es materialitzi”, ha indicat en una entrevista amb la CNN. “Si hi ha una oferta disponible. Doncs bé, en parlarem quan hi sigui i ho anunciarem si s’aconsegueix”, ha afegit.

Netanyahu ha assegurat que treballen 24 hores al dia i fan “tot el possible” per alliberar els ostatges en mans de Hamàs, que és un dels objectius de guerra d’Israel, juntament amb la destrucció de la milícia palestina que controla la Franja de Gaza.

En aquest sentit, ha reiterat que només acceptarà un pacte que contempli l’alliberament dels segrestats el passat 7 d’octubre.

Les declaracions de Netanyahu coincideixen amb les informacions sobre un “acord preliminar” per alliberar uns 80 civils a canvi d’un “alto el foc temporal” i que les forces israelianes s’allunyin “d’objectius sanitaris, inclosos hospitals”, segons una font egípcia coneixedora de la negociació citada per l’agència EFE. Segons la font, “el procés d’alliberament dels presoners es preveu que començarà en les properes hores”.

Fonts palestines han afegit que el grup islamista s’hauria compromès a alliberar “nens i ancians israelians”, alguns d’ells amb doble nacionalitat. Hamàs també exigiria a canvi l’alliberament de dones i menors palestins empresonats a Israel i l’entrada de combustile a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia