Política

irak

Quatre míssils impacten als voltants d’una base de l’Iraq amb tropes dels EUA

Almenys quatre míssils han impactat aquest dilluns als voltants de la base militar d’Ain al-Asad, on estan desplegades tropes dels Estats Units en l’oest de l’Iraq, en un nou atac de les milícies iraquianes proiranianes contra instal·lacions amb presència estatunidenca a Orient Mitjà.

Un oficial amb rang de major de l’Exèrcit iraquià ha dit a Efe que “quatre míssils van caure aquesta tarda prop de la tanca de seguretat de la base aèria d’Ain al-Asad”, situada a l’oest de la ciutat de Ramadi, a la província occidental d’Al-Anbar, “sense causar ferits”.

La denominada Resistència Islàmica a l’Iraq, una amalgama de milícies proiranianes, ha reivindicat aquesta acció, que se suma a una altra desena d’atacs llançats en les últimes setmanes contra instal·lacions amb presència dels Estats Units, tant a l’Iraq com a Síria.

Aquesta milícia ja va amenaçar d’atacar bases amb presència de tropes estatunidenques a l’Orient Mitjà en cas que Washington intensifiqués la seva presència militar a la regió en suport a Israel en la guerra contra Hamàs en la franja palestina de Gaza.

A més, la base d’Ain al-Asad ja ha estat atacada en diverses ocasions en els últims dies, però els coets i drons llançats fins al moment han caigut en zones adjacents o han estat interceptats abans d’impactar contra la base.

A causa de l’increment del nombre d’atacs, el Pentàgon va anunciar el desplegament de bateries antimíssils en diverses zones de la regió per a “incrementar la força de protecció per a les tropes dels EUA”

Així mateix, l’Administració estatunidenca va ordenar l’evacuació del seu personal diplomàtic no essencial de l’Iraq i ha mantingut intensos contactes amb el Govern iraquià per a contenir aquests atacs i garantir la protecció de les instal·lacions amb presència nord-americana al país àrab.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona