Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Les forces terrestres israelianes arriben als afores de la ciutat de Gaza

L’exèrcit d’Israel hauria tallat la principal carretera que uneix el sud i el nord de la Franja

Els tancs israelians es troben ja als afores de la ciutat de Gaza després d’haver avançat des de l’est de la Franja, on s’han dirigit cap a l’interior, segons informen Al Jazeera i el diari israelià The Jerusalem Pots. Tot citant testimonis, apunten que els tancs israelians haurien entrat ja en un barri perifèric i haurien tallat la carretera que creua la Franja de nord a sud. Informen també de greus enfrontaments entre combatents palestins i les forces israelianes. L’exèrcit israelià, de moment no ha confirmat aquesta informació.

Si les forces israelianes prenen el control d’aquesta carretera, dividiran el sud i el nord de Gaza, obstaculitzarien el moviment de persones.

Paral·lelament a l’ofensiva terrestre, les forces aèries israelianes continuen bombardejant l’enclavament. Les bombes continuen dia i nit caient del cel sobre un territori totalment destrossat, mentre creixen els temors d’un possible atac a l’hospital Al-Quds de Gaza, després que Israel hagués ordenat la seva “evacuació immediata”, la qual cosa és impossible de dur a terme, segons l’OMS.

Aquest cap de setmana Israel va llançar la segona fase de la guerra a Gaza en represàlia pels atacs de Hamàs del 7 d’octubre passat en territori israelià.

El portaveu militar israelià, Daniel Hagari, ha informat aquest dilluns que el pla per atacar la Franja està “avançant gradualment” segons estava previst i ha indicat que les forces israelianes estan desplegades al nord d’Israel i preparades per actuar en qualsevol dels escenaris, informa l’ACN.

El ministeri de Salut de Gaza ja ha elevat a més de 8.000 la xifra de morts pels atacs israelians. A Cisjordània, el Ministeri de Salut de l’Autoritat Palestina ha informat que les tropes israelianes han matat almenys quatre palestins durant la nit.

També continuen els enfrontaments a la frontera amb el Líban, on les milícies de Hezbol·là han disparat projectils cap a territori israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers