Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Netanyahu rebutja qualsevol possibilitat d’alto el foc

El primer ministre israelià ha instat els civils palestins que abandonin les zones on s’estan lliurant combats i es desplacin cap al sud

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, ha rebutjat aquest dilluns considerar qualsevol possibilitat d’alto el foc en la guerra que Israel lliura des del passat dia 7 contra el grup islamista Hamàs en la Franja de Gaza.

En una compareixença davant la premsa estrangera, Netanyahu ha afirmat: “De la mateixa manera que els Estats Units no hauria acceptat un alto el foc després del bombardeig de Pearl Harbor, o després de l’atemptat terrorista de l’11 de setembre, Israel no acceptarà un cessament d’hostilitats amb Hamàs després dels horribles atemptats del 7 d’octubre”, en els quals van morir més de 1.400 persones i 239 van ser segrestades.

“Se li demana a Israel que es rendeixi davant Hamàs, davant el terrorisme i es lliuri a la barbàrie, i això no passarà”, ha recalcat el primer ministre israelià.

En una al·locució prèvia a les preguntes de la premsa, Netanyahu havia manifestat que “la Bíblia diu que hi ha un temps per a la pau i un temps per a la guerra i aquest és un moment de guerra; una guerra per un futur comú”.

“Avui tracem una línia entre les forces de la civilització i les forces de la barbàrie. És un moment perquè tots decideixin quina és la seva posició i que les nacions civilitzades de tot el món facin costat a aquesta lluita. Perquè la lluita d’Israel és la teva lluita. Per això la victòria d’Israel serà la teva victòria. Però no s’equivoquin: independentment de qui faci costat a Israel, Israel lluitarà fins a guanyar aquesta batalla i Israel vencerà”, ha afirmat emfàticament el primer ministre israelià.

Respecte a la qüestió dels ostatges que Hamàs manté en el seu poder a Gaza, Netanyahu ha dit que “tota nació civilitzada hauria de fer costat a Israel i exigir que aquests ostatges siguin alliberats immediatament i incondicionalment”.

Netanyahu ha tornat a insistir que Israel ha instat els civils palestins que abandonin les zones on s’estan lliurant combats –en concret el nord de Gaza i la ciutat de Gaza– i es desplacin cap al sud, però, segons ha dit, “Hamàs ho està impedint a punta de pistola.”

Des que el passat dia 7 va començar la guerra, els bombardejos israelians sobre Gaza han causat més de 5.300 morts i més de 21.000 ferits, segons el ministeri de Sanitat gazatí.

En aquest sentit, Netanyahu ha insistit que l’Exèrcit israelià vol minimitzar tot el possible el nombre de víctimes entre la població civil de la Franja, però al mateix temps ha recalcat que no pot ni ha d’abandonar la lluita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA