Política

Feijóo demana al PSOE que “recapaciti” per evitar “l’anomalia democràtica” d’acceptar les condicions de Puigdemont

“Sé que hem de buscar un encaix del problema territorial català, però serà un pacte d’estat o no serà”, diu el popular

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat al PSOE que “recapaciti” i s’avingui a pactar amb els populars per evitar “que Espanya caigui en l’anomalia democràtica” que considera que seria que una “persona buscada per la justícia espanyola decideixi el futur del país”. “La meva mà estesa al PSOE ho està ara amb més intensitat”, ha dit aquest dimecres en roda de premsa a les Illes Canàries que recull l’ACN després de reunir-se amb el president de la comunitat, Fernando Clavijo, en el marc de la ronda de contactes per a la seva investidura. Feijóo ha insistit a qualificar “d’inacceptables” les condicions que va fixar ahir dimarts l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

“Sé que hem de buscar un encaix del problema territorial català, però això serà un pacte d’estat o no serà. Es farà d’acord amb la llei i amb l’encaix constitucional o no es farà”, ha remarcat Feijóo.

El president del PP ha fet “una crida a recapacitar” perquè no cal “decidir entre acceptar el xantatge o noves eleccions”. “Tenim una tercera via que són els pactes constitucionals entre partits constitucionalistes”, ha defensat.

Feijóo ha afirmat que “no es pot acceptar tot” amb tal de ser president del govern espanyol i ha reiterat que ell no està disposat a negociar “la igualtat dels espanyols”. En aquest sentit, el líder del PP ha tornat a dir que si Junts pretén plantejar això “sense matisar-ho”, es poden “estalviar” reunir-se.

Negociació amb tots el grups

De la seva banda, el ministre Félix Bolaño, ha assegurat que centraran els seus esforços en els grups del Congrés els seus esforços per conformar una majoria que garanteixi la investidura de Pedro Sánchez. Preguntat sobre si el seu executiu està pensant a tramitar la llei d’amnistia per als implicats en el procés que reclama Puigdemont a partir d’una proposició de llei dels grups parlamentaris al Congrés, ha assenyalat que el govern treballarà “és clar” amb aquests grups per aconseguir que Sánchez sigui de nou el cap de l’executiu.

Ha dit, a més,que els socialistes faran “el que hem fet els últims anys”,“apostar per la convivència”, “complir la Constitució, fer que es compleixi i vetllar per “construir diàleg, més gran cohesió territorial i tractar de tancar definitivament les ferides de la Catalunya del 2017”.

També ha tingut paraules de retrets al PP, acusant-los d’intentar “atemorir” els espanyols, com sempre que governen els socialistes, dient que “vindrà l’apocalipsi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona