Política

Illa recepta “prudència” a Puigdemont

El lider del PSC li demana que no parli “en nom de Catalunya” i assegura que actuaran amb “generositat”, però no amb “ingenuïtat”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha receptat “prudència” a l’expresidenta de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, després de les condicions exposades ahir per iniciar una negociació per a la investidura de Pedro Sànchez. Illa li ha demanat que no parli “en nom de Catalunya”, recordant-li que el país “és plural” i que “convindria no perdre de vista el que van votar els ciutadans el 23-J: van votar no a un govern de dreta i ultradreta, van votar sí a un govern progressista i van dir que corresponia a Pedro Sánchez liderar-ho”.

El socialista ha assegurat que la convivència a Catalunya és “molt valuosa” i ha afirmat que els socialistes tenen “plantejaments valents per afermar-la i millorar-la”. Tot i això, ha insistit que fora de la Constitució no hi ha “res”. Illa ha defensat actuar amb “generositat” durant les negociacions, de les que no ha volgut respondre si es faran amb una visita a Puigdemont, però en cap cas amb “ingenuïtat”. I ha tornat a receptar “prudència, paciència, discreció i Constitució”. El líder dels socialistes ha fet aquestes declaracions des de l’escola Àngels Alemany i Boris de Lloret de Mar en el dia d’inici de curs.

Finalment, Illa ha dit que respecta el posicionament de l’expresident del govern espanyol Felipe González. Ahir va criticar la possibilitat que el president espanyol, Pedro Sánchez, negociï amb Junts una amnistia per fer possible la seva investidura. En una entrevista a Onda Cero, va denunciar una “erosió del pacte constitucional” perquè “a la Constitució no té cabuda ni l’amnistia ni l’autodeterminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona