Política

Trobat el segon vehicle robat per ETA a la fàbrica de productes químics

La policia ha trobat el segon vehicle robat per ETA que va atracar una fàbrica de productes químics al sud-est de França dimecres passat per emportar-se 2.000 litres d'una substància que pot servir per fer explosius, han dit fons properes a l'investigació.

El cotxe, un utilitari Volkswagen, va ser trobat dissabte a Pinols, una petita localitat a Le Puy en Velay, a uns 150 quilòmetres al sud-oest de La Grand-Croix, on va tenir lloc l'atracament a la fàbrica Labema de productes químics.

El divendres es va trobar una furgoneta calcinada, una Skoda Octavia, a una zona aïllada a Curieres, al departament d'Aveyron (sud-oest), a uns 270 quilòmetres del lloc del robatori. També divendres un presumpte etarra va amenaçar un home que el va sorprendre quan intentava robar-li el seu cotxe a la petita localitat de Cambes. El presumpte etarra va fugir amb una furgoneta conduïda per una còmplice.

Cambes dista uns 60 quilòmetres de Cahors, on el passat 1 de setembre la policia va localitzar una casa-laboratori d'ETA.

Fonts properes a l'investigació han indicat que no hi ha elements que indiquin que l'autor de l'intent de robatori a Cambes i el seu còmplice formin part del comando d'ETA que va robar els 2.000 litres de nitrometà diluït a La Grand-Croix, prop de Saint-Etienne, el dimecres passat. Aquest dia, quatre presumptes etarres, dos homes i dues dones, armats, encaputxats van atracat la fàbrica Labema, on van lligar i emmordassar al gerent que estava sol al local. Es van endur 400 bidons, de cinc litres cada un, de nitrometà diluït i dos vehicles propietat de l'empresa que ja han aparegut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.