Política

La ministra de Foment assegura que Catalunya tindrà unes infraestructures "envejades" arreu

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha assegurat que Catalunya tindrà unes infraestructures "envejades a la resta del món" i el millor TGV i aeroport, gràcies al fet que en aquesta legislatura, segons ella, ha estat l'autonomia que més inversió ha rebut.

En una entrevista a 'El Periódico de Catalunya', la ministra ha negat les acusacions que arriben des de Catalunya sobre la falta d'inversions de Foment en aquesta comunitat. Reitera les dades que ja ha donat diverses vegades, i ha dit que des del 2004 el ministeri ha invertit 5.104 milions d'euros a Catalunya, 540 milions més que a la segona autonomia amb més inversió executada i un 50,74% més de mitjana anual que el PP.

Infraestructures abandonades
En aquest sentit, ha assegurat que el PP, amb el suport de CiU, va deixar les infraestructures catalanes "abandonades", en un "forat negre" i amb un sentiment de "frustració". "Arreglar això porta temps", ha explicat, tot i que "els ciutadans no tenen perquè saber el temps que es triga a portar a terme una infraestructura".

Per aquesta raó, ha opinat que "el que vulgui seguir dient que tant és que governi un o un altre és que no està pensant en Catalunya". "Estem complint amb Catalunya", ha afegit, i "amb uns mitjans que són impressionants".

Respecte a problemàtiques concretes, Álvarez no ha volgut concretar quan començarà a funcionar el consorci que gestionarà l'aeroport del Prat. Tot i assegurar que aplicarà el que diu l'Estatut "al 100%", ha matisat que "quan trobem un model millor que l'actual, el presentarem".

Segons ella, la gestió del Prat és molt bona gràcies al seu ministeri i a AENA, i es veu a les bones xifres de creixement de passatgers. Quant a la competència amb Barajas o a l'establiment de rutes intercontinentals, Álvarez ha assegurat que l'aeròdrom català ha de rivalitzar amb aeroports europeus com Londres, Amsterdam, París o Frankfurt i no amb un altre aeroport espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.