Política

Iglesias creu que la seva opinió sobre la democràcia “mobilitza els defensors del privilegi”: “Té un efecte demolidor”

El líder d’Unides Podem crida a “omplir les urnes de veritats” el 14-F

El líder d’Unides Podem i vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha insistit a afirmar que la democràcia espanyola està “limitada”.

En un acte l’últim dia de campanya electoral, Iglesias s’ha erigit en defensor de “la veritat” i ha dit que està “fins als nassos” de ser “políticament correcte”. El líder d’UP ha remarcat que les seves declaracions han tingut “un efecte demolidor”. “Dir coses certes mobilitza bona part dels defensors del privilegi, de qui fa apologia de la mentida i ataca la veritat. Els mobilitza de manera cridanera”, ha insistit.

En aquest sentit, Iglesias ha fet una crida a “omplir les urnes de veritats” el 14-F i ha augurat que Jéssica Albiach “pot ser la sorpresa”. “Que la veritat s’obri pas”, ha demanat.

Iglesias ha centrat pràcticament tota la seva intervenció en reforçar la seva idea que la democràcia espanyola està “limitada”, unes declaracions que van portar molta polèmica i que després figures com Carmen Calvo o Arancha González Laya han criticat. “La gent no mereix que li segueixin prenent el pèl”, ha defensat, i ha dit que “l’autenticitat està tenint efectes i es notaran”. En aquest sentit, ha promès que ell seguirà dient la veritat i ha insistit que “és difícil afirmar honestament que hi ha una normalitat democràtica plena”.

Per il·lustrar el seu punt de vista, el vicepresident del govern espanyol s’ha referit a la suposada evasió d’impostos i fuga del rei emèrit, a l’empresonament de Pablo Hásel i a les condemnes a tuitaires o cantants. També ha criticat que alguns “poders mediàtics” no siguin contrapoders sinó “braços del poder econòmic” i ha denunciat el suposat finançament il·legal del PP per “fer trampes a les eleccions”. “Que Felipe González o José María Aznar acabin seient a consells d’administració d’empreses energètiques no demostra plena normalitat democràtica”, ha afegit, i ha denunciat també la “claveguera parapolicial i mediàtica” que creu que existeix a l’Estat.

Per tot això, Iglesias manté que no hi ha una plena normalitat democràtica a l’Estat i ha garantit que seguirà “dient la veritat”. El vicepresident també ha dit que per aconseguir la plena democràcia cal garantir els drets socials amb mesures com la regulació dels lloguers o les pensions dignes. “Seguirem dient la veritat encara que sigui dura, defensant que hi ha moltes coses a millorar, perquè assenyalar els límits, errors i les vergonyes demostra el compromís democràtic més gran possible”, ha remarcat.

Amb relació a les eleccions del 14-F, Iglesias ha dit que hi ha l’oportunitat “d’omplir les urnes de veritats” que “es transformin en vots”. El líder d’Unides Podem ha defensat un govern d’esquerres i ha dit que la candidata dels comuns “pot ser la sorpresa”. Iglesias ha dit que “tothom reconeix que En Comú Podem va cap amunt” i ha assegurat que “la clau és dir la veritat en un moment que la mentida ocupa més espai del tolerable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona