Política

Illa: “Aquest diumenge decidim entre el front de l’odi o l’esperança”

El candidat demana acabar amb “el frau i la mentida” i reivindica la seva campanya “sense anar contra ningú”

Pedro Sánchez crida a “trencar el cordó sanitari” als socialistes

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, augurat que “el frau, la confrontació i la mentida” del Govern s’acabarà “en 48 hores”: “Aquest diumenge decidim entre el front de l’odi de Colón –en referència al pacte dels independentistes per no pactar amb el PSC– o l’esperança”.

En un míting en què hi ha assistit la ministra d’Exteriors, el cap de llista ha dit que s’ha passat del ’Tots contra Illa’, que creu que hi havia a l’inici de la campanya, a una campanya “contra els catalans”. “Davant les fotos de Colón dels independentistes estem tots els altres, que som més, i aquest diumenge decidim entre el front de l’odi o l’esperança”, ha afegit. Illa ha reivindicat la seva campanya propositiva “sense anar en contra de ningú”. “Nosaltres no fem cordons sanitaris a l’extrema dreta, en canvi, els independentistes en fan contra la socialdemocràcia”, ha etzibat el candidat: “El món ens mira i no dona crèdit”, ha ironitzat.

Tot i això, Illa ha animat a “passar dels vetos i anar per feina”: “Som la resposta que ara Catalunya necessita”, ha dit Illa, que ha afirmat que els catalans són “millors” que els executius que han tingut fins ara.

A l’acte també hi ha participat l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, que ha titllat el compromís signat dels independentistes de no formar govern amb el PSC de “l’acord dels mustis”.

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha animat a votar el PSC el 14-F per “trencar el cordó sanitari” als socialistes, en referència al compromís signat per JxCat, ERC, CUP i PDeCAT per no formar govern amb ells. Sánchez ha considerat que l’entesa entre independentistes és “l’acord de la por” però ha afirmat que “s’equivoquen, perquè a la retrobada i a la socialdemocràcia no se li pot posar un cordó sanitari”. Sánchez ha criticat que els independentistes tenen com a proposta “l’odi etern” i que no volen un país, sinó “una trinxera”. El líder del PSOE els ha equiparat a Cs, PP i Vox, i ha assegurat que tots dos grups són “coalicions de l’odi” que comparteixen “el principi de la imposició”.

Sánchez ha participat en el tancament de campanya de Salvador Illa a Barcelona, en un míting celebrat al plató de la seu del PSC, al carrer Pallars. És la setena vegada que el cap de l’executiu espanyol intervé en un acte de la cursa electoral dels socialistes al 14-F.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona