Leo Messi: Ja el tenim aquí

Messi es reivindica com a líder a Seattle amb dos gols i 45 minuts brillants

El tècnic està satisfet del seu treball i tots els companys l'elogien

La temporada l'ha de consolidar com el millor jugador del futbol mundial

GUARDIOLA
«S'està entrenant de valent cada dia i és molt important que marqui i que estigui content»
PIQUÉ
«Ha tornar a ser el jugador més important de tot l'equip i és bo;
el necessitem»
HENRIQUE
«Es nota que ell està feliç per tornar a jugar a futbol; és el que més li agrada»

El fitxatge de Zlatan Ibrahimovic ha ocupat les primeres planes durant l'estiu, però quan la pilota comença a rodar i qui la persegueix és Messi, resulta complicat treure els ulls de sobre l'argentí. Ni la relaxació pròpia dels amistosos de pretemporada, ni el cansament, ni l'estat deplorable de la gespa del Qwest Field, criticada durament per tota la plantilla, van poder evitar que Messi brillés contra els Sounders de Seattle en el quart partit de preparació de l'equip. En el tercer minut, ja havia regalat una bona passada a Bojan que el català no va rematar bé; després va robar una pilota i va provar un xut que va aturar Keller i, finalment, va marcar l'1-0 gràcies a un altre xut des de la frontal, aquesta vegada col·locat a prop del pal. En els 45 minuts que va disputar encara va tenir temps per deixar un pal –després d'una passada de Bojan, amb qui s'havia intercanviat els papers–, una altra assistència de mèrit al de Linyola i un segon gol espectacular: va baixar amb el pit una centrada precisa de Xavi i va superar el porter amb molt poc angle.

La brillant actuació de Messi no fa més que ratificar els que l'assenyalen com el líder indiscutible de l'equip, Txiki i Laporta, que li ha promès una millora de contracte, i els mateixos companys. «Torna a ser el jugador més important de l'equip una vegada més», explica Gerard Piqué, que no només coincideix ara amb Messi en el primer equip sinó que també ho va fer en les categories inferiors. Qui més pot parlar de l'estat de forma de Leo i del seu rol dins l'equip, però, és Guardiola. Està entusiasmat amb el comportament de l'argentí; pel fet que tornés abans d'hora de les vacances, però també perquè està treballant amb una intensitat fortíssima. «S'està entrenant molt bé, i és important que marqui i que estigui content. Necessitem que se senti bé. Però ell i la resta de l'equip també», matisa el tècnic. El que queda clar és que, com assegurava aquesta setmana Manel Estiarte, director de relacions externes del Barça, aquesta actitud és un exemple per a la resta de jugadors. Especialment per als més joves i per als que han arribat nous, com és el cas d'Henrique: «Es nota que Messi està feliç per tornar a jugar a futbol, després de les vacances.»

De moment, el duel de líders entre Leo i Ibra el guanya l'argentí per incompareixença, mentre que en qüestions de contracte, el club ja prepara una oferta concreta per millorar la fitxa de Messi i posar-la per sobre de la del suec. El que no es pot dubtar és que un Messi tan motivat com el de la temporada passada, o el de fa un parell de dies contra els Sounders, i la il·lusió d'un altre crack com és Ibrahimovic, l'espectacle estarà garantit.


La contractació d'Ibra l'havia eclipsat durant l'estiu, però recupera el protagonisme sobre la gespa del Qwest

Vol restringir tots els compromisos per centrar-se en el futbol

Messi no acaba d'encaixar en el paper de crack mediàtic i ha fet saber als seus col·laboradors més propers que a partir d'ara restringirà els compromisos publicitaris i les compareixences públiques per centrar-se únicament en el futbol. L'argentí creu que els entrenaments i els partits han de ser una prioritat absoluta per continuar sent el millor jugador del món, i no li interessa canviar la seva imatge. Als Estats Units, per exemple, només ha assistit als actes que li ha exigit el club, sempre amb una actitud força distant, i ha evitat el contacte directe amb la premsa que segueix l'equip. La seva primera roda de premsa, de fet, la farà avui a la nit durant la presentació de l'amistós entre el Barça i el Chivas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.