Esports

FIFA i FIFPro renoven el seu compromís per defensar "la puresa del joc"

Aposten per un paquet de mesures relatives al govern del futbol per tal de "defensar i professar la universalitat del joc"

La FIFA i el sindicat mundial de jugadors (FIFPro) han renovat el seu compromís perquè el govern del futbol defensi la puresa i la integritat del joc.

Durant el congrés que FIFPro ha celebrat a Budapest del 18 al 20 de novembre, les dues associacions han coincidit en les qüestions que han de tenir un tractament específic en el nou tractat de la Unió Europea i en aspectes com la lluita antidopatge.

Només un paquet de mesures a nivell mundial que englobi "el conjunt de qüestions relatives al govern del futbol" pot permetre "defensar i fer professar la universalitat del joc, la integritat i la incertesa del resultat de les competicions", ha declarat la FIFA en el seu comunicat. Aquests comentaris arriben una setmana després que l'organisme hagi donat per bona la mà de Thierry Henry al partit classificatori contra Irlanda.

Els dos organismes entenen que l'especificat de l'esport, recollida en el Tractat de Lisboa (art. 165), "no té com a objectiu reduir els drets dels futbolistes en la legislació laboral", i que el seu contingut concret només pot ser reconegut mitjançant el diàleg i la negociació entre les institucions i els jugadors.

FIFA i FIFPro creuen que certes qüestions han de tenir un tractament específic, com són la multipropietat de clubs, la protecció de menors i d'equips nacionals amb la introducció del sistema 6+5, la venta centralitzada dels drets televisius, les llicències de clubs, el control d'apostes i la regulació de les activitats dels agents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.