Esports

La FIFA anuncia que Holanda serà aquest dijous cap de sèrie en detriment de França

Amb aquesta decisió s'espera compensar Irlanda per les mans de Thierry Henry en el França-Irlanda de classificació per al Mundial

La FIFA ha anunciat aquest dimecres la composició oficial dels bombos per al sorteig del Mundial de Sud-àfrica 2010 que demà se celebrarà a Ciutat del Cap. I la gran novetat és que ha decidit incloure Holanda com a cap de sèrie en detriment de França.

L'entitat ha pres aquesta decisió per tancar d'una vegada per totes la polèmica per les mans de Thierry Henry en el França-Irlanda de classificació per al Mundial. Amb aquesta decisió s'espera compensar Irlanda, que havia demanat poder participar en el Mundial.

Així, França passarà al bombo quatre, on es troben la resta d'equips europeus. Al costat hi haurà, per criteris geogràfics, Dinamarca, Grècia, Eslovàquia, Eslovènia, Portugal, Sèrbia i Suïssa.

El bombo número u estarà format per l'amfitrió i els caps de sèrie, triats en funció del lloc en la classificació FIFA a octubre de 2009, segons explica l'organisme en la seva web.

Al costat de la mateixa Holanda i d'Espanya apareixen Itàlia, Anglaterra, Alemanya, Brasil, Argentina i Sud-àfrica (amfitriona).

El segon bombo tindrà els conjunts del grup asiàtic (Austràlia, Japó i les dues Corees) al costat de l'equip d'Oceania (Nova Zelanda) i els de l'Amèrica del Nord, Centreamèrica i el Carib (Estats Units, Mèxic i Hondures).

Finalment, en el tercer bombo estaran les seleccions de Sud-américa (Xile, Uruguai i Paraguai) al costat de les d'Àfrica (Ghana, Algèria, Nigèria, Camerun i Costa d'Ivori).

Pel que fa al procediment, el màxim organisme del futbol mundial ha confirmat que en la mesura que sigui possible intentarà que no coincideixin en un grup equips del mateix continent.

D'aquesta manera, tots tindran almenys un equip europeu i un màxim de dos, mentre que Brasil i Argentina s'enfrontaran a un país africà i Sud-àfrica a un de sud-americà en estar barrejades totes dues confederacions en el tercer bombo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.