L'AXA Barça retorna al coliderat

Bàsquet

L'AXA Barcelona es col·loca de nou co líder de la lliga ACB, al costat del DKV Joventut i Reial Madrid, després de superar en el Palau Blaugrana al Tau Cerámica, en la pròrroga, per 89-85 després d'un partit en el que la inspiració de Jaka Lakovic en els moments decisius ha decantat la balança del costat de l'equip de Dusko Ivanovic.
La gran actuació de Tiago Splitter i Pete Mickeal ha permès al Tau manar al marcador des de poc després del descans fins a pocs segons abans del final del temps reglamentari.

En la pròrroga, cinc punts consecutius de Lakovic (78-71) han obert una bretxa ja inabastable per als homes de Neven Spahija que han notat molt l'absència del seu màxim anotador, el lesionat Igor Rakocevic.

El Tau ha sortit amb un joc molt efectiu des del perímetre exterior i amb tres triples, dos de Mirza Teletovic i un altre de Pete Mickeal, el seu millor home en el partit, se'n ha anat inicialment al marcador (4-11, m.5).

L'AXA Barcelona ha canviat la seva defensa a zona i la resposta ha arribat per part de Gianluca Basile i Alex Acker que endossaven als vitorians un parcial de 14-2 als vitorians (18-13, m.9), obligant al tècnic visitant a demanar temps mort per intentar evitar les constants pèrdues de pilota del seu equip.

Amb 18-15 al final del primer quart el Barcelona ha alternat la defensa zona amb individual i el bon joc interior de Denis Marconato, Jordi Trias i Mario Kasun portava als blaugranes a tenir petites avantatges al marcador (28-21, m.15).

Una peça clau
El pivot hispanobrasiler Tiago Splitter, una de les peces claus del Tau i molt gris fins a aquell moment, ha començat a imposar la seva llei a la zona barcelonista i empatava el partit (32-32, m.18) i endossava la tercera falta personal a Kasun que havia de marxar a la banqueta. Tot i així l'AXA Barcelona aconseguia anar-se'n al descans amb un ajustat 38-35 a favor seu.

El Tau ha accelerat el partit en el tercer quart i Mickeal al costat de Splitter, s'han convertit en un malson per a la defensa catalana. Un parcial de 4-10 (42-45, m.24) obligava a Ivanovic a demanar temps, però el Tau aconseguia el seu màxim avantatge després de dues accions de Splitter (42-49, m.27).

Ivanovic ha donat entrada a Pepe Sánchez per jugar, al costat de Lakovic, amb dues bases i això ha permès al Barcelona tallar la ratxa ofensiva dels vitorians al final del tercer quart (51-57).

Equilibrar la balança
El retorn a la pista de Kasun en l'últim quart ha aconseguit equilibrar la balança en el joc interior. Amb sis punts del croat gairebé consecutius les diferències es reduïen al mínim (61-62, m.34). Spahija demanava temps i carregava més el joc del seu equip a l'interior de la zona.

Splitter i Mickeal avançaven de nou al Tau (61-66, m.35) i el Barcelona responia amb sengles triples de Lakovic i l'irregular Acker - el primer de tots dos en tot el partit- per reduir les distàncies de nou al mínim (67-68).

Kasun era eliminat per personals i Prigioni controlava bé a Lakovic encara que Splitter ha fallat un tir lliure, ha pogut ser decisiu, a falta de 33 segons (69-71). En la següent jugada Lakovic forçava personal, convertia els seus dos tirs i empatava la contesa (71-71).

Amb sis segons en joc i possessió del Tau, Planinic ha perdut la pilota davant Basile i l'última opció visitant. En la pròrroga un magistral Lakovic li ha posat la punta a un equip rival ja totalment descentrat i amb Splitter totalment desfondat després del seu gran excés de forces.