Economia

La crisi de la moto també s'endú Manaut

L'empresa de Martorelles presenta concurs com a pas previ al tancament

La crisi de la moto té una altra víctima, el fabricant de components amb planta a Martorelles Manaut. El grup no ha pogut resistir l'envestida i ha presentat concurs voluntari de creditors com a pas previ al tancament. Com explica David Prieto, gerent de Manaut, “la companyia està abocada a la desaparició perquè els socis, que som els treballadors, no tenim capacitat per aportar més capital”. Manaut va néixer fa cinquanta anys com a taller auxiliar de la bicicleta. L'any 2007, un grup de directius de segon nivell va adquirir la companyia i va iniciar un procés de diversificació, que va topar amb la crisi. De fet, la moto genera encara un 80% de les vendes d'un grup que l'any passat va facturar per valor de 3,67 milions d'euros.

La fàbrica de Martorelles, on treballen 44 persones, va resultar molt afectada l'any passat per la deslocalització d'Honda i ara per la de Yamaha. Les dificultats per accedir al crèdit han acabat de sentenciar Manaut, segons el grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.