Economia

UGT i CCOO rebutgen el tancament de la planta de Derbi

UGT de Catalunya manifesta el “més enèrgic rebuig” tant pel tancament anunciat per Piaggio “com per les males maneres que ha tingut l'empresa en la seva comunicació”

CCOO s'oposa al trasllat de la producció, perquè considera que la planta de Martorelles “ha obtingut beneficis en els últims exercicis, no té pèrdues econòmiques i és una de les més eficients del grup”

Els sindicats UGT i CCOO han emès aquest dimarts dos comunicats rebutjant el tancament de la planta de Derbi a Martorelles que la multinacional italiana Piaggio ha plantejat als representants sindicals i que suposarà la pèrdua de 200 llocs de treball.

UGT de Catalunya manifesta el “més enèrgic rebuig” tant pel tancament anunciat per Piaggio “com per les males maneres que ha tingut la direcció de Derbi en comunicar, via web i mitjans de comunicació la decisió, abans de fer qualsevol comunicat oficial al comitè d'empresa”.

“Considerem que l'actitud de Derbi suposa una absoluta falta de respecte cap als treballadors i les treballadores de la planta vallesana “, ha lamentat el sindicat UGT.

UGT de Catalunya recorda a la direcció de Derbi que fa poc més d'un any es va signar un acord amb els sindicats, sota el paraigua del Departament de Treball, pel qual el Grup Piaggio es comprometia a realitzar les inversions necessàries en les instal·lacions de Martorelles i millorar la seva competitivitat.

En aquest acord, Piaggio es comprometia fins i tot a que el magatzem de recanvis es reafirmés com el pol logístic de la marca Derbi per al mercat estatal.

Ara, la decisió del grup Piaggio pot suposar el tancament de la planta catalana i la destrucció de més de 200 llocs de treball a Martorelles.

Per la seva banda, CCOO s'oposa al trasllat de la producció, perquè considera que “no hi ha motius que ho justifiquin, ja que la planta de Martorelles ha obtingut beneficis en els últims exercicis, no té pèrdues econòmiques i és una de les més eficients del grup”.

CCOO també recorda que els costos de mà d'obra directa i indirecta de les fàbriques catalanes són més baixos que els d'altres plantes del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.