Economia

Piaggio s'emporta la producció de Derbi a Itàlia

El trasllat suposa el tancament de la planta de Martorelles i la destrucció de més de 200 llocs de treball directes

El comitè d'empresa s'ha reunit a primera hora d'aquest dimarts amb la direcció per conèixer de primera mà les intencions de la multinacional

Derbi, filial de la italiana Piaggio, ha anunciat que portarà la producció de la seva única fàbrica de motocicletes a Espanya, situada a Martorelles, amb uns 200 treballadors, a Itàlia, segons han avançat fonts sindicals a Europa Press, que esperen conèixer de primera mà els detalls d'aquesta decisió per confirmar el tancament definitiu en una reunió aquest dimarts a la planta.

En un comunicat oficial de Piaggio sobre resultats de 2010, la companyia ha informat en un breu apunt final que el consell d'administració ha aprovat “reestructurar” la seva activitat en Espanya, establerta a Martorelles, en el marc d'un procés que suposarà “transferir la producció d'aquest establiment a altres fàbriques del grup italià”.

Segons Piaggio, aquesta decisió permetrà racionalitzar la seva producció a Europa, garantint una major eficiència i productivitat, i a més reforçar la competitivitat del producte i vehicles Derbi per donar suport al creixement de la quota de mercat a Espanya.

El comitè d'empresa s'ha reunit a primera hora d'aquest dimarts amb la direcció per conèixer de primera mà les intencions de la multinacional, que de materialitzar el tancament, se sumaria a l'anunciat fa poc dies per Yamaha, un altre fabricant de motos amb planta a Catalunya, amb 388 treballadors.

A finals d'aquest mes de febrer, Derbi ja va comunicar la seva intenció d'adjudicar a una de les seves plantes italianes dos nous models - un de 50 cc i un altre de 125cc - que havien de començar a fabricar-se en la fàbrica de l'empresa a Martorelles a partir d'aquest any, segons l'estratègia industrial pactada el 2009.

Fonts sindicals van explicar llavors que aquesta decisió suposarà que la planta catalana fabriqui unes 3.800 unitats menys aquest any.

Els representants sindicals van assegurar que era un dels primers passos de la companyia per dur a terme la centralització de tota la seva producció a Itàlia, que és on el grup matriu té totes les seves altres fàbriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.