Economia

Seat demana congelar els sous dels treballadors per poder fabricar un nou cotxe a Martorell

Economia

La direcció de Seat ha plantejat aquest dijous formalment al comitè les seves condicions ja apuntades perquè la factoria de Martorell sigui l'adjudicatària d'un nou model d'Audi, el tot terreny Q-3, i ha advertit que el fet de no aconseguir aquest model es traduiria en un excedent de 1.500 llocs de treball al centre.

Segons han explicat a Europa Press fonts de Seat, la companyia ha formalitzat davant dels sindicats la necessitat de congelar els salaris de la plantilla durant dos anys per contenir els costos laborals i situar la fàbrica en una posició "avantatjosa" per obtenir el nou Audi.

A més, ha plantejat prolongar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal durant dos anys per salvar aquest excedent actual a la plantilla fins que el 2011 es comenci a produir el Q-3, i s'ha mostrat disposada a signar un document per no fer acomiadaments col·lectius en aquest període si s'acaten les seves condicions i s'aconsegueix el model.

Seat ha apel·lat a la "responsabilitat" dels treballadors i ha considerat que la factoria es troba en un moment "clau" per decidir el seu futur. Ha insistit que l'oportunitat de fabricar el tot terreny d'Audi no només solucionarà l'excedent de plantilla, sinó que donarà "estabilitat" amb una inversió prevista de 300 milions d'euros.

 El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha reconegut que la situació fa necessari que imperi "el seny" per arribar a acords que evitin "jugar" amb el futur de 1.500 llocs de treball.

Tot i que ha sostingut que UGT de Catalunya considera "excessius" els dos anys de congelació plantejats i que espera que aquesta no sigui l'última proposta de Seat, ha afegit que és el moment de "posar-se les piles" per decidir fins a on està disposada a arribar la plantilla.

"Cal recordar que aquests 1.500 treballadors no tindrien les mateixes perspectives que els afectats per l'ERO del 2005 perquè la situació no té res a veure amb aquella", ha insistit. "Aquests no es trobarien amb un pla industrial i inversor que ha estat el que aleshores va portar la producció del nou Ibiza a Martorell", ha reblat.

Ha apel·lat a l'esforç i a la implicació de totes les parts -treballadors, empresa i també administració- per arribar a solucions satisfactòries. Entre les peticions que, ha avançat, es traslladaran a l'empresa hi ha la de mantenir el 100% del salari a tots els afectats per l'ERO temporal i garantir que tinguin accés a formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.