Economia

Desconvocada la reunió entre Serna i la direcció i els sindicats de Seat

Economia

La consellera de Treball, Mar Serna, ha desconvocat "per motius d'agenda" la reunió que tenia prevista per aquest dilluns a les 13.00 hores amb representants de la direcció de Seat i dels dos sindicats majoritaris en l'empresa, UGT i CCOO.

A la reunió hi estaven convocats per part de Seat, el vicepresident de Recursos Humans, Ramón Paredes, i el director d'Estratègia i Desenvolupament de Recursos Humans, Xavier Ros.

Per part de la UGT estaven convocats la secretària general de la Federació del Metall, Isabel Martínez, i el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, i de CCOO hi haguessin anat el màxim responsable de la Federació d'Indústria, Javier Pacheco, i el secretari general de la secció sindical, Manuel Gálvez.

Els assistents, que han estat informats de l'anul·lació de la reunió amb una hora d'antelació, no tenen de moment una nova data de reunió, segons han indicat alguns dels convocats.

Serna havia citat l'empresa i els sindicats en un moment de tibantor en les relacions entre les dues parts, ja que s'està a l'espera que la multinacional alemanya Volkswagen decideixi quina planta del grup fabrica el nou Audi Q3. Entre les plantes on podria anar hi ha la de Seat a Martorell (Baix Llobregat). L'adjudicació d'aquest nou model resulta summament important per al futur de Seat, ja que, en cas que es produís a Martorell, s'evitaria l'acomiadament de 1.500 persones.

A canvi d'aconseguir la producció del nou model, els sindicats UGT i CCOO han acordat, via referèndum, congelar els salaris de la plantilla aquest any, incrementar-los la meitat del que pugi l'IPC real el 2010 i cobrar una compensació de 200 euros el 2011.

Volkswagen, que si fabriqués el Q3 a Martorell rebria uns 240 milions d'euros en ajudes públiques, ja ha advertit que la condició que va plantejar per produir el nou totterreny urbà d'Audi a Barcelona va ser l'aplicació d'una congelació salarial de dos anys, i no d'un, com proposen ara els sindicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.