Economia

El sou de la cúpula de Volkswagen va pujar un 11% l'any passat

Automoció

El sou fix dels directius de Volkswagen, els mateixos que ara exigeixen a Seat dos anys de congelació salarial, va pujar un 11 per cent l'any passat.

Segons dades de la multinacional alemanya recollides per Europa Press, Martin Winterkorn, president de Volkswagen, va rebre, entre retribució fixa i variable, 6,13 milions d'euros, als quals s'han de sumar 6,5 milions de les seves opcions sobre accions.

El directiu de Seat Francisco Javier García Sanz, president de la patronal Anfac i màxim responsable de compres de Volkswagen, va cobrar per la seva feina al consorci 2,9 milions d'euros, xifra que suposa un augment de l'11 per cent. A aquesta retribució també s'hi sumen els 6,5 milions del pla d'opcions sobre accions que vencia l'any passat, del qual s'ha beneficiat tota la cúpula de Volkswagen.

Aquesta informació es fa pública un dia abans de la decisiva reunió que hi haurà entre els tres sindicats presents al comitè d'empresa de Seat: UGT, CCOO i la CGT.

Congelar sous als treballadors
Les organitzacions havien de consensuar una contraproposta a la demanda de Volkswagen de congelar durant dos anys els salaris de la plantilla de Martorell per poder fabricar el nou model d'Audi, però l'acord no ha estat possible.

La UGT està disposada a congelar aquest any els salaris, tenir la meitat de l'IPC el 2010 i rebre una paga el 2011 per recuperar part dels diners perduts. CCOO vol que aquesta paga es consolidi en el sou. Les tensions entre els sindicats majoritaris han augmentat de tal manera que el resultat de la reunió d'avui és una incògnita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.