Economia

Nissan allargarà sis mesos la negociació si no arriba a un acord al març

Economia

Nissan prolongarà fins al pròxim 30 de setembre la negociació amb els sindicats sobre el seu excedent de plantilla, si empresa i treballadors no arriben a un acord abans del 31 de març, quan acaba el termini inicialment pactat, segons han avançat a Efe fonts de les dues parts implicades.

La companyia no descarta presentar un altre expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal durant els sis mesos que s'allarguin les negociacions, encara que "tot dependrà de l'evolució del mercat", ha precisat un portaveu de la companyia.

Converses
Sindicats i empresa estan actualment immersos en converses per intentar pactar una sortida consensuada a les necessitats reals de plantilla, davant les al·legacions de la direcció que existeix un excedent de 1.680 treballadors a les seves fàbriques de Zona Franca i Montcada i Reixac (Vallès Occidental).

Aquest procés de diàleg es va iniciar el 7 de gener passat i s'allargarà, en principi, fins al pròxim 31 de març.

Aquest és el temps que durarà l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que ja s'està aplicant a les factories catalanes i que afectarà un màxim de 3.500 empleats de forma rotatòria.

De moment, les dues primeres reunions que han mantingut les dues parts han servit perquè Nissan presenti als sindicats els seus plans de futur per a la planta de Zona Franca, que vol convertir en un referent de qualitat, de disseny i tecnologia avantguardista i de rendibilitat i competitivitat.

De tres a dos torns
Per aconseguir-ho, això no obstant, l'empresa sosté que és necessari passar de tres a només dos torns de treball, cosa que implicaria prescindir de 1.680 empleats, els mateixos que plantejava acomiadar en l'anterior expedient de regulació d'ocupació (ERO), que va acabar retirant a canvi de presentar l'actual pla temporal d'acomiadaments.

Tant empresa com sindicats veuen difícil arribar a un acord sobre les necessitats de plantilla abans del 31 de març, encara que creuen que per llavors podria haver-se pactat alguna mesura concreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.