Economia

Zapatero demana per carta al president de Volkswagen que el Q3 vagi a Martorell

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va enviar a principis d'abril una carta al president de Volkswagen, Martin Winkerkorn, on destacava la competitivitat de la planta de Martorell i els esforços dels seus treballadors per fabricar el nou Audi Q3, segons confirmen fonts de la Moncloa. Volkswagen ha de decidir aquest dimecres si el nou model es fabrica a Catalunya o a alguna altra planta europea com la de Bratislava, a Eslovàquia, la d'Ingolstadt, a Alemanya i la de Wolfsburg, a Hongria. A la carta, Zapatero destaca el suport del govern espanyol a les inversions de Volkswagen i les iniciatives que ha posat en marxa per impulsar el sector.

Zapatero va moure fitxa en favor de Martorell després que els treballadors de la planta acordessin congelar-se el sou per afavorir la competitivitat de l'opció catalana. Volkswagen encara no ha decidit on fabricarà el nou totterreny urbà, i els governs respectius activen les seves maquinàries per afavorir la fabricació als seus països.

Amb aquest objectiu, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i el conseller d'Innovació, Josep Huguet, es van desplaçar la setmana passada a Wolfsburg, a Alemanya per mantenir una reunió amb la direcció de Volkswagen, una trobada on tot i els passos fets no van obtenir el compromís que el Q3 es fabricarà a Martorell.

A la carta, Zapatero assenyala la viabilitat de l'opció de Martorell i de la planta de Seat, i recorda que el govern espanyol ha posat en marxa un pla de viabilitat per al sector automobilístic. Tot plegat té com a objectiu decantar la balança a favor de Martorell en la reunió que la direcció de Volkswagen celebra aquest dimecres, on hauria de decidir la planta on es fabricarà el nou model. La direcció podria donar a conèixer la decisió dijous, coincidint amb l'assemblea d'accionistes



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials