Economia

Rècord de guanys per a Telefónica

Telecomunicacions

Telefónica va tancar l'exercici passat amb un benefici net rècord de 8.906 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 42,9% respecte al resultat de l'any anterior. De fet, segons ha informat avui l'operadora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquest resultat supera les previsions avançades per la companyia.
La facturació de Telefónica va arribar als 56.441 milions d'euros el 2007, amb un creixement del 6,7% respecte a l'exercici precedent, mentre que el resultat operatiu abans d'amortitzacions va assolir els 22.825 milions d'euros, un 19,3% més.

La companyia ha explicat que el resultat operatiu es va veure impactat "de manera significativa" pels esforços que porta a terme en els seus plans d'adequació de plantilla, que es traduiran en millores d'eficiència en els exercicis vinents. En aquest sentit, ha indicat que durant l'any passat va registrar provisions per aquests conceptes per import de 1.199 milions d'euros.

A més, el 2007 va comptabilitzar unes despeses per reestructuració d'operacions de 199 milions d'euros, entre les quals s'inclouen la cancel·lació anticipada del contracte d'itinerància amb T-Mobile a Alemanya.

Durant l'exercici passat, la inversió de la multinacional que presideix César Alierta va situar-se en els 8.087 milions d'euros.

"Els sòlids creixements registrats el 2007 posen de manifest el potencial orgànic del grup, l'alt valor de la diversificació per geografies i negocis, l'eficient estructura de costos i la materialització de sinergies a través de la gestió integrada de la companyia", ha destacat Telefónica en un comunicat.

Per a l'exercici en curs, la companyia s'ha fixat l'objectiu d'elevar els seus ingressos entre un 6% i un 8% i el resultat operatiu abans d'amortitzacions entre un 7,5% i un 11%. A més, la xifra anual d'inversió se situarà entorn dels 8.600 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes