Economia

La UE multa Telefónica amb 151,8 milions per impedir la competència amb l'ADSL

La multa és, amb diferència, la sanció més elevada que imposa Brussel·les a un operador de telecomunicacions

La Comissió Europea ha imposat una multa de 151,8 milions d'euros a Telefónica per abús de posició dominant en el mercat de la banda ampla entre els anys 2001 i 2006. I és que l'executiu comunitari està convençut que l'operadora que presideix César Alierta cobrava als seus rivals preus excessius pel lloguer de la seva infraestructura de xarxa i els deixava un marge de beneficis insuficient per competir.

La multa és, amb diferència, la més gran que imposa Brussel·les a un operador de telecomunicacions, així com la més alta que rep Telefónica. Fins el moment, la Comissió Europea havia sancionat a la francesa Wanadoo amb 10,3 milions d'euros i a l'alemanya Deutsche Telekom, amb 12,6 milions per abús de posició dominant en l'accés a la xarxa local i a Internet.

Per la seva part, la multa més alta que fins ara havia rebut l'operadora espanyola assolia els 57 milions d'euros l'abril del 2004. En aquella ocasió li va imposar el Tribunal de Defensa de la competència de l'Estat “per afectar greument el procés liberalitzador”.

En aquest cas, doncs, l'executiu comunitari considera que, amb les seves pràctiques comercials, Telefónica debilitava als seus competidors, al dificultar que mantinguessin la seva presència i el seu creixement, i els obligava a incórrer en pèrdues si volien igualar els preus minoristes de Telefónica.

Com a conseqüència d'això, i sempre segons la Comissió Europea, els consumidors de l'Estat espanyol paguen per l'accés a la banda ampla un 20% més que el promig de la UE-15, mentre que el seu índex de penetració és un 20% inferior i el seu creixement un 30% més baix.

Davant l'elevada sanció, el president de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, Reinaldo Rodríguez, ha criticat amb duresa l'actitud de les autoritats europees de la competència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona