Economia

La CMT s'enfronta a la UE per una multa a Telefónica

Un argument per multar Telefónica és que els preus de la banda ampla a Espanya són més alts que la mitja de la UE

El president de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), Reinaldo Rodríguez, va enfrontar-se ahir a la posició de la Comissió Europea (CE), que previsiblement multarà avui la companyia espanyola Telefónica per abús de posició de poder en el mercat de la banda ampla. Rodríguez va afirmar ahir a Madrid que la CMT "no comparteix ni la metodologia ni el criteri" de la CE per decidir la sanció, ja que "la resolució es va prendre molt d'hora en el desenvolupament del mercat" de banda ampla, "quan Telefónica tenia un 95% del mercat, i ara en té el 56%", segons Rodríguez.

L'enfrontament neix del criteri que utilitza l'executiu europeu per aplicar la sanció. Com va explicar el president de la CMT, la Comissió Europea actua d'acord amb els drets de la competència, criteri diferent a l'utilitzat per la CMT, que es basa en la situació del sector de les telecomunicacions. Segons Rodríguez, en aquest sector els criteris de competència "no han estat capaços ni d'ordenar ni de promoure la competència". El president de la CMT va assegurar que "els reguladors independents estem especialitzats en el sector de les telecomunicacions, el coneixem millor i tenim millors eines". A més, Rodríguez va negar que una multa a Telefónica sigui un judici a l'actuació de la CMT, ja que "per jutjar una decisió, s'ha de jugar amb les mateixes regles de joc", va afirmar.

Rodríguez va descartar, però, que el regulador i el govern espanyol puguin adherir-se al recurs que presenti Telefónica, com s'ha especulat recentment, perquè no creu que sigui possible: "Hauríem d'analitzar jurídicament la resolució, veure com ens afecta i estudiar si hi ha algun bé defensable en el qual haguem de participar".

Més car

Un dels arguments de la CE per multar Telefónica és que els preus de la banda ampla a Espanya són molt més alts que la mitja de la UE. Rodríguez va admetre-ho i va afegir que el preu "no es redueix tan ràpidament com ens agradaria", però va qüestionar que un organisme defensor de la competència pugui posar una sanció "perquè els preus són alts o baixos". Si ho fes, "no faria les tasques pròpies d'una autoritat de la competència", va afegir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.