Economia

Nintendo supera Sony en capitalització borsària

Les vendes de la videoconsola Wii de Nintendo superen aquest any les de la PlayStation 3 de Sony

La companyia japonesa d'electrònica Nintendo ha aconseguit superar la seva rival Sony per valor de mercat i entrar a formar part per primera vegada en la seva història del top ten de les empreses nipones per capitalizació borsària. Les accions de Nintendo es van revaloritzar un 1,5% en l'última sessió, fins als 46.350 iens, xifra que valora la companyia en 6,57 bilions de iens (39.381 milions d'euros), enfront dels 6,48 bilions de iens de Sony (39.027 milions d'euros).

Les vendes de la videoconsola Wii de Nintendo superen aquest any les de la PlayStation 3 de Sony en una proporció de tres a un en el mercat japonès i de més de dos a un als Estats Units, segons indiquen la revista especialitzada Enterbrain i l'institut d'investigació NPD. A més, també indiquen que la demanda de la consola portàtil Nintendo DS també està superant la de la PSP de Sony.

El llançament de la PS3 ha portat diversos maldecaps per a Sony motivats pels problemes inicials en la cadena de producció, que van retardar la seva estrena mundial, així com l'elevat preu de sortida, que frena la demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.