Economia

Toshiba assegura que a l'Estat va arribar una quantitat "minsa d'ordinadors defectuosos"

El grup afirma que aquest problema és diferent a l'errada massiva detectada l'any passat en altres bateries de Sony

El fabricant japonès Toshiba ha anunciat que revisarà al voltant de 5.100 portàtils de tot el món després de saber que les bateries de liti de la marca Sony que incorporen aquests ordinadors provoquen espurnes.

Així, l'agència local Kyodo informa que un portaveu de Toshiba ha detallat que tres dels equips provats amb aquest tipus de bateries han produït espurnes. No obstant això, el fabricant d'electrònica de consum ha assegurat que el problema que afecta a aquestes bateries és diferent a l'errada massiva que es va detectar l'any passat en unes altres bateries de Sony.

Segons ha pogut saber l'AVUI.CAT, la quantitat d'ordinadors defectuosos que han arribar a l'Estat és "minsa i poc significativa", en paraules de Pablo Romero, director de màrqueting de Toshiba Espanya, qui també ha afegit que encara no es coneix el número exacte de computadores afectades. Encara no es coneixen quins són els models afectats però tan aviat se sàpiga, l'empresa Toshiba ho comunicarà a la seva pàgina web i posarà en funcionament un servei que facilitarà el reemplaçament de les bateries afectades de manera gratuïta i a domicili.

El 2006, l'empresa japonesa Sony es va veure obligada a reemplaçar un total de 9,6 milions de bateries de liti arreu del món d'ordinadors portàtils dels fabricants Dell, Apple i Lenovo, entre d'altres.

De fet, els beneficis fiscals de Sony l'any passat es van veure afectats notablement per aquest problema.

Sony ha afirmat que alguna de les seves bateries de liti poden sobrecarregar-se i provocar un curtcircuit en ocasions determinat per una errada puntual en la seva fabricació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.