cultura

BMF & The Wailers

El Black Music Festival celebra el seu 10è aniversari amb una programació una mica més llarga i grans noms com ara Eli ‘Paperboy' Reed i The Wailers

Ni un pas enrere. En època de crisi, el Black Music Festival ha decidit que havia de celebrar el seu desè aniversari sense grans retallades i amb un programa, fins i tot, una mica més llarg que inclourà una quinzena de concerts entre l'11 de març i el 15 d'abril. A més, als noms internacionals ja anunciats al desembre–Morcheeba, James Hunter i Esperanza Spalding, nominada al Grammy a l'artista revelació d'aquest any–, s'han afegit uns grans clàssics del reggae, The Wailers, que actuaran en el festival en el trentè aniversari de la mort del seu líder, Bob Marley, i Eli Paperboy Reed, el jove cantant i guitarrista de Boston que, amb només tres discos, s'ha convertit en una peça clau de la recuperació del so de l'època daurada del soul i el rhythm'n'blues. A més, els seus directes són incendiaris i creen afició.

El Black Music Festival tindrà com a àmplia etapa pròleg tota una sèrie de concerts previs i gratuïts a diversos locals de les comarques gironines com ara el Soul Cafè de Figueres, Ca l'Amadeu de la Cellera de Ter, el Tràmit de la Bisbal d'Empordà, la Casilla de les Mines d'Osor i l'Ateneu Bar de Banyoles. Aquest any, a més, s'ha organitzat un concert especial per celebrar els deu anys del festival, conjuntament amb els 25 anys de la revista Ruta 66, que tindrà lloc a La 2 de l'Apolo barceloní i estarà protagonitzat pel cantant nord-americà Sir Joe Quarterman, que va tenir diversos èxits en les llistes de R&B a principis dels anys setanta abans de deixar la música per estudiar arquitectura.

La inauguració oficial del 10è Black Music Festival tindrà lloc el divendres 11 de març a La Mirona amb l'actuació de la banda oficial del festival, la Black Music Experience, dirigida per Nito Figueras, que ha preparat per a l'ocasió un repertori amb versions d'alguns dels artistes que han passat pel festival durant les 9 edicions anteriors. El mateix dia hi actuarà Damià Olivella, que ha publicat un excel·lent disc de pop-soul en català titulat Ara. El festival ha apostat fort per l'escena local, amb concerts de Radical Animal Beat, La Banda del Yuyu, The Gramophone Allstars, Toni Beiro, Black Zoco, The Forrest Band i el raper Urban amb la seva imponent banda de directe.

Una novetat d'aquesta desena edició és la incorporació al festival d'un nou espai, el Teatre de Bescanó, on tindrà lloc un concert de la Vella Dixieland i un taller de gospel a càrrec de Moisès Sala, director de Gospel Viu, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de març i culminarà amb un concert dels alumnes, el dia 27. També hi ha prevista una nova edició del cicle de cinema musical Black Music & Films, i aquest any el fotògraf encarregat de retratar els concerts del festival serà Rubén García Carballo (Maçanet de la Selva, 1980), que posteriorment muntarà una exposició a partir d'una selecció de les imatges recollides. Les entrades del festival ja són a la venda a través dels webs de La Mirona i del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona