Cultura

El govern català i el balear acorden emetre en TDT la resta de canals catalans a les illes

A l'emissió de TV3 iniciada fa un any se sumen a partir de febrer les del Canal 33, el Canal Super3/300 i el 3/24

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues, han acordat aquest dijous l’emissió en TDT del Canal 33, el Canal Super3/300 i el 3/24 al territori balear.

L’emissió a les Illes d’aquest tres canals se suma a les emissions de TV3, que van iniciar-se fa prop d’un any, i està previst que comenci aquest mes de febrer a través del segon múltiplex –canal que allotja diferents programes– de l'ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

L’acord entre els governs català i balear s’ha pres en el marc del conveni de reciprocitat televisiva que van signar el passat 22 de gener del 2009, i que ha fet possible les emissions d'IB3 a Catalunya i de TV3 a les Illes. Mitjançant la comissió de seguiment d’aquest conveni, la Generalitat havia reiterat l'oferiment de posar a disposició del govern de les Illes Balears els altres tres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. 

Els dos consellers han expressat la seva satisfacció per aquest acord i Tresserras ha destacat que representa “un avenç que permet ampliar l’oferta disponible en llengua catalana”. Així mateix, tots dos han expressat la seva voluntat d’ampliar aquests acords amb el País Valencià. En aquest sentit, el conseller català de Cultura i Mitjans ha lamentat que el govern espanyol “no hagi aprofitat l’aprovació de la Llei Audiovisual per resoldre definitivament aquesta qüestió”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.