Infraestructures i serveis

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas busca la manera de promocionar l'alberg

Arran del baix índex d'ocupació que s'hi registra, s'estan posant en marxa diversos projectes i es pensa a captar turisme esportiu i de la via verda

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas s'ha proposat aconseguir treure més rendiment de l'alberg municipal i, entre altres mesures, vol mirar de diversificar el tipus d'usuari a qui s'ofereixen les estades, ja que actualment gairebé es limita a grups familiars. Tot i que els últims mesos l'índex d'ocupació ha anat augmentant (sobretot els caps de setmana), hi ha massa dies en què de les 55 places (repartides en habitacions de quatre i cinc llits, totes amb bany propi) en queden moltes de buides. L'alberg el va projectar l'anterior equip de govern, de CiU. Es va construir per 600.000 euros entre el 2009 i el 2012 a l'edifici que havia estat caserna de la Guàrdia Civil de Sant Esteve d'en Bas.

Clubs i ciclistes

A l'hora de pensar en nous clients, els clubs esportius serien un objectiu principal. “Es tracta, per exemple, de vincular l'allotjament d'un equip de bàsquet a l'alberg amb la possibilitat que utilitzi el pavelló poliesportiu, en un sol paquet de serveis”, comenta Lluís Amat, que al capdavant d'una llista d'independents vinculats a ERC va aconseguir l'alcaldia el 2015 i va heretar aquest equipament. Una altra tipologia de client que volen atreure és el turista que es desplaça per la via verda del carrilet (el carril bici passa a pocs metres de l'establiment), un tipus de turisme que augmenta any rere any.

D'altra banda, s'està mirant de relacionar aquest allotjament municipal amb equipaments com el flamant Can Trona, un espai cultural, de difusió del patrimoni local i d'informació turística cap on es vol dirigir el visitant que s'està a l'alberg.

El “passaport”

Amb aquesta intenció de distribuir els visitants per tot el municipi, a la primavera ja es va posar en circulació l'anomenat “passaport de la vall”, un llibret on queda registrat que el visitant s'ha allotjat una nit al municipi, que ha menjat en algun hostal o restaurant i que ha utilitzat algun servei municipal. Els que compleixen els requisits poden participar en el sorteig d'un lot de productes locals.

Famílies intrèpides

L'alberg de la Vall d'en Bas, integrat a la xarxa de la Generalitat, s'ha ajuntat amb quatre més de la demarcació (els de Banyoles, Llançà, Sant Joan de les Abadesses i Tossa de Mar) pel projecte Família intrèpida, un itinerari de descoberta del territori que, en el cas de l'establiment garrotxí, es titula Les bruixes del Mallol.

LA XIFRA

55
places
té l'alberg de Sant Esteve d'en Bas, distribuïdes en habitacions de quatre o cinc llits, totes amb bany propi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.